Pjanić ne želi da igra protiv Rusije: Prve reakcije BiH fudbalera posle "sporne" odluke Saveza

Jedan od najvažnijih igrača reprezentacije nije zainteresovan za prijateljsku utakmicu koju je zakazao Svez

Foto:instagram.com

Fudbalski Savez Bosne i Hercegovine u petak je doneo, za mnoge navijače i javnost u našem komšiluku, iznenađujuću odluku da reprezentacija te zemlje u novembru odigra prijateljsku utakmicu sa Rusijom. Savez BiH je na hitnoj sednici Skupštine izglasao da se prihvati poziv ruskog fudbalskog Saveza, što je izazvalo buru i brojne negativne reakcije, čak i među reprezentativcima.

Za medije u BiH se oglasio jedan od najboljih igrača "Zmajeva" Miralem Pjanić koj je čelnicima Saveza već dao svoj odgovor (negativan) po pitanju učešća u pomenutoj utakmici, a to je ponovio i u novoj izjavi.

- Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici Saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka - poručio je Pjanić za SportSport.ba.

Pjanić, koji je od neavno pojačao ekipu Šardžah iz Emirata (na debiju dao gol), žali što se ovakva odluka donela u momentu dok reprezentacija doživljava uzlet.

- Bez reči sam. Kad reprezentacija počne da igra dobro, uvek se nešto kvari. Nemam reči. U FS BiH znaju moj stav. Samo ću reći, da ovo nije dobro - poručio je Pjanić u izjavi za Sportske.ba.

Pjanić, to je jasno, neće putovati u Rusiju, a veliko je pitanje šta će odlučiti ostali reprezentativci među kojima je mnogo Pjanićevih istomišljenika.

Video: Fudbaler Barselone pružio podršku Novom Pazaru

(Telegraf.rs)