Srpski klupski fudbal postaje sve zanimljiviji: Novi Pazar danas može postati lider Superlige!

Spema se nova fešta ako Gaćinovićev tim uzme sve iz Kragujevca

Foto: MN Press

Kako vam ovo zvuči: Novi Pazar bi naredno kolo, verovali ili ne, mogao da dočeka Crvenu zvezdu kao lider Superlige.

Ni u najluđim snovima takav scenario nisu mogli da očekuju fudbaleri ovog kluba, najvećeg hita sezone, a to će se i dogoditi ukoliko danas, u 10. kolu, ekipa Vladimira Gaćinovića pobedi Radnički u Kragujevcu, što je, kada se uzme u obzir silovit niz Pazaraca i ne baš tako sjajan niz domaćih, sasvim očekivan scenario na "Čika Dači".

Pazarci su u seriji od šest vezanih pobeda, zaređali su ih posle tri vezana poraza još na startu sezone, u tom naletu senzacionalno je srušen i Partizan, i niko u Pazaru sada ne želi da se ova bajka završi. Ali ono najbolje tek sledi u narednoj rundi: Pazar će nakon meča sa Radničkim dočekati utakmicu sezone, Zvezdu kod kuće, a da li će to učiniti sa prvog ili drugog mesta znaće se već danas.

Gaćinovićev tim će sa dva meča više u nogama ugostiti aktuelnog šampiona i biće to prilika da u borbi prsa u prsa sa prvakom najbolje testira svoje mogućnosti.

Foto: MN Press

Prava je šteta što će taj meč, sa šampionom, opet morati da igra bez podrške navijača zbog teške kazne FSS od šest mečeva bez prisustva publike. No, nedostatak huka sa tribina nimalo ne ometa igrače Pazara, oni hitaju ka visinama koje dosad nijedna generacija kluba sa Jošanice nije dosegla. Dokle može tako, pokazaće vreme.

Uoči meča sa Radničkim reč je imao arhitekta najprijatnijeg iznenađenja sezone Vladimir Gaćinović, on drži ključ svih uspeha ekipe.

- Gledao sam poslednjih nekoliko njihovih utakmica, sjajno su igrali protiv Partizana i Javora. Mislim da su svesno odmarali nekoliko ključnih igrača protiv TSC-a, verovatno su ih odmarali za nas. Mi se na to ne osvrćemo, gledamo u svoje dvorište, u ono što mi imamo i čime raspolažemo. Nadam se da ćemo tamo izaći u dobrom raspoloženju i u punom ritmu, da ćemo biti kompletni i ostvariti dobar rezultat. Spremni smo na sve moguće varijante i uvek gledamo da ne prilagođavamo sebe protivniku, već da se protivnik prilagođava nama. Tako ćemo se i ovoga puta postaviti, a svakako ćemo neke detalje menjati kako bi to bilo efikasnije i produktivnije. Nećemo odstupati od svog načina i stila igre. Oni su jedna respektabilna ekipa, spoj mladosti i iskustva. Ipak, ako mi budemo kompletni, a nadam se da hoćemo, možemo puno toga - poručio je iskusni strateg.

Supeliga, 10. kolo

Subota

Radnički Niš - Mlaost GAT 1:1

Spartak Subotica - Napredak 1:2

Nedelja

Kolubara - Partizan 1:5

Vojvodina - Voždovac 2:1

Crvena zvezda - TSC Bačka Topola 1:1

Ponedeljak

Radnički 1923 - Novi Pazar 16

Mladost - Javor 18

Radnik - Čukarički 18

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)