Zvezda potvrdila novog trenera: "Miloš Milojević menja Dejana Stankovića"

To je njegov povratak na Marakanu

Foto: MN Press

Doskorašnji trener Malmea Miloš Milojević zvanično je zamenio Dejana Stankovića na klupi Crvene zvezde!

Stanković je u petak podneo neopozivu ostavku, a najtrofejniji srpski klub je vrlo brzo na zvaničnom sajtu potvrdio da je Milojević njegov naslednik.

- Reč je o stručnjaku koji je dobro upoznat sa radom našeg kluba, s obzirom na to da je bio pomoćnik Dejanu Stankoviću u periodu od 2019. do 2021. godine, a sada će ga naslediti na klupi Crvene zvezde. Punu afirmaciju je stekao kada je švedski Mjalbi uveo iz treće u prvu ligu, posle čega je i stigao u naš klub kao pomoćni trener. Trenersku karijeru je započeo u Vikingu, a na Islandu je radio još u Breidabliku. Po odlasku iz Zvezde, predvodio je švedski Hamarbi i Malme - stoji i saopštenju Zvezde i dodaje se:

- Kao asistent u Crvenoj zvezdi osvojio je dve titule i kup, dok je sa Malmeom osvojio kup Švedske. Miloš Milojević je dete Crvene zvezde, ponikao je u našoj omladinskoj školi, a potom je nastupao za brojne klubove širom Evrope. Zvanična promocija Miloša Milojevića biće održana sutra u 13 časova, a on će voditi tim u meču protiv Javora koji se igra u 20:30.

Milojević je posle odlaska iz zvezde preuzeo Hamarbi, da bi od januara 2022. vodio Malme. Međutim, letos je dobio otkaz zbog ispadanja u kvalifikacijama za LŠ.

Video: Stanković utučen: Ovo je bolno, spreman sam da primim posledice, osećam se loše

(Telegraf.rs)