"Znali smo zašto je Stanković izvadio Kangu": Šta je to trener Zvezde rekao vezisti na poluvremenu?

Ivanić ističe da izmena nije iznenađenje

Za razliku od Gelora Kange, Slavoljuba Srnića i Milana Pavkova, vezista Crvene zvezde Mirko Ivanić nije pobegao od medija u utorak veče i odmah nakon eliminacije u plej-ofu Lige šampiona odgovarao je na pitanja novinara vezana za utakmicu sa Makabijem.

Tom prilikom je na neki način otkrio zbog čega je Gelor Kanga onako loše ušao u nastavak igre, kao i zašto je izmenjen na startu drugog poluvremena. Podsetimo, tokom te izmene je bio jako besan i nije hteo čak ni da pozdravi Dejana Stankovića.

- Nije moje da pričam o tome, to je Misterova odluka. Nikada ne dovodimo njegove odluke u pitanje, znali smo iz kog razloga ga je izvadio, pričao je s njim na poluvremenu. Dešavalo se u nekoj istoriji da Kanga dobije i drugi žuti karton, pa Mister nije hteo da rizikuje. Imamo dosta kvalitetnih igrača, zamene za sve nas. Nismo mi tu da vodimo računa o tome ko će da igra, ko će da izađe u kom minutu - poručio je Ivanić.

Nedugo zatim, Ivanić je pokušao da objasni zašto je Zvezda ostala bez LŠ.

- Generalno je neobjašnjivo kako smo ispali. Očigledno je tako trebalo da bude. Vodili smo tamo 2:21, ovde 2:0, pravilo smo neke glupe greške. Ne možemo sada da svaljujemo krivicu na pojedince. Bili smo tim u ove dve utakmice. Kada smo pobeđivali – pobeđivali smo zajedno. Sada takođe, posle ovog teškog neuspeha, moramo da ostanemo zajedno. Idemo dalje u Ligu Evrope - rekao je Ivanić i dodao:

- Makabi nije slab tim, izbacili su Olimpijakos, odlična su ekipa... Imali smo naše šanse u ovom dvomeču, ostaje žal i teška srca ispadamo. Sve se dešava sa nekim razlogom, očigledno smo morali da ispadnemo. Moramo da naučimo lekcije i idemo dalje.

Video: Stanković utučen: Ovo je bolno, spreman sam da primim posledice, osećam se loše

(Telegraf.rs)