Jeziv kraj sintol snagatora: "Brazilski hulk" koji je ubrizgavao ulje u mišiće, umro u 55. godini

Dan pred smrt požalio se da teško diše

Bodibilder Valdir Segato, poznat po nadimku "Brazilski Hulk", preminuo je u 55. godini, preneli su svetski mediji. Iako se još uvek ne zna tačan razlog smrti, pretpostavlja se da je Segato narušio zdravlje višegodišnjim ubrizgavanjem injekcija sintola u mišiće kako bi mu brže rasli i razvijali se. To je, naravno, bio krajnje rizičan put kojim je išao ovaj snagator koji ga je na kraju, pretpostavlja se, i koštao života.

Sintol koriste pojedini bodibilderi čak i svesni činjenice da im može trajno narušiti zdravlje i dovesti do fatalnih posledica, kao u slučaju Brazilca.

- Zovu me Hulk, Švarceneger i Hi-Men sve vreme i to mi se baš sviđa. Duplirao sam veličinu mojih bicepsa i želim da budu još veći - izjavio je Segato 2016. godine, preneo je tada engleski Dejli Mejl.

Baš te godine Segata su lekari upozorili da će morati da mu se amputira ruka ukoliko bude nastavio sa ubrizgavanjem smeše koja u sebi ima najveći procenat ulja.

Njegovi bicepsi porasli su na veličinu lubenice zahvaljujući pumpanju sa sintolom. Vremenom se gotovo izdeformisao, bio je toliko prepumpan da su počeli da ga nazivaju i čudovištem. Ipak, on je bio ponosan na svoj izgled.

Sebe je čak nazvao "Valdir Sintol" pošto je "okačio" svoju fotografiju na Instagramu gde se vidi koliko se transformisao. Iako je imao 1.7 miliona pratilaca na društvenim mrežama, lokalni mediji su pisali da je živeo skromno, gotovo u siromaštvu, družeći se samo sa nekolicinom prijatelja.

Brazilski mediji navode da se dan nakon smrti požalio prijateljima da teško diše.

Video: Ima li ko jači od Iranskog Herkulesa? Vukao avion od 46 tona skoro 15 metara, upisao novi rekord

(Telegraf.rs)