Bajern ne da nikom ništa: Surovi Bavarci uzeli prvi trofej u sezoni, dao ga i Mane

Nagelsmanov tim umalo da od gotovog napravi veresiju na kraju

Foto: Tanjug/AP

Bavarci su surovi, ne daju nikom ništa i žele sve za sebe, za sve će se pitati i ove takmičarske godine koja samo što nije počela. U uvertiri Bundeslige tim Julijana Nagelsmana potukao je osvajača "Pokala" Red Bul Lajpcig rezultatom 4:3 (3:0). Meč je odigran u Lajpcigu gde je većinski domaća publika mogla da vidi još jednu dominantnu partiju "večitog" šampiona Nemačke u prvih 45 minuta.

Već do poluvremena sve je bilo rešeno.

Poletarac i buduća velika zvezda svetskog fudbala Džamal Musiala postigao je gol u 14. minutu, u 45. je asistirao Pavaru za 3:0, a između toga svoj prvi takmičarski gol za Bavarce postigao je doskorašnji adut Liverpula - Sadio Mane.

Senegalac je zauzeo mesto u navali i dočekao svojih "pet minuta" i u ovoj utakmici, mada mu nije bilo teško da sprovede loptu u mrežu, bila je to najjednostavnija moguća egzekucija posle dodavanja Gnabrija.

Bajern je u prvom poluvremenu igrao kao mašina, brzo, poletno, ritmom je "gazio" protivnika koji je za 45 minuta doživeo klasičan nokaut.

U nastavku je došlo do prave drame - pravo niotkuda.

Bajern je preko Gnabrija došao do vođstva od 4:1, bio je to brzi odgovor Bavaraca na pogodak Halstenberga i malo ko je mogao da pretpostavi da će finiš meča biti Bajernova teška borba da sačuva pobedu. Naime, u 77. minutu Nkunku donosi 2:4 Lajpcigu, a Dani Olmo u 88. uzbudljivih 3:4, za nervozu šampiona i trenera Nagelsmana. Meč je potrajao gotovo 100 minuta, Red Bul je tražio i četrvti gol kojim bi kompletirali senzacionalni povratak, no taj "film" navijači nisu videli - Bajern je preživeo.

Minhenski velikan tako je došao do svog 10. trofeja u Superkupu pred novu sezonu u kojoj će, svi su pokazatelji, opet biti usamljen u jurišu na novu titulu prvaka.

(Telegraf.rs)