Partizan u Novom Pazaru bez dvojice iskusnih: Zdjelar i Holender napustili crno-bele

Vezista se zautio u Moskvu na završne pregovore, a krilni napadač u Mađarsku, gde će finiširati posao sa Vašašom

Foto: Marko Jovanović

U predstojećem meču sa Novim Pazarom, Partizan definitivno neće računati na još dvojicu fudbalera iz prošlogogišnjeg igračkog kadra i to na Sašu Zdjelara i Filipa Holendera, koji su već napustili tabor crno-belih i zaputili se ka novim destinacijama.

Zdjelar je otputovao u Moskvu kako bi finiširao ugovor sa CSKA, dok je Filip Holender juče pokupio sve svoje stvari iz sportskog centra u Zemunu i krenuo ka Mađarskoj gde će obaviti završne pregovore i potpisati ugovor sa Vašašom.

Nije to ništa novo u taboru crno-belih, jer se još protekle sedmice nagoveštavao takav rasplet događaja, pošto se Saša Zdjelar čak i pozdravio sa čelnicima kluba u Humskoj pre odlaska u Moskvu, baš kao i Holender na koga, jasno je bilo posle prvih mečeva u takmičenju, struka ne bi ozbiljnije računala u budućnosti.

Što se zamena tiče, Partizan je na poziciji zadenjg veznog koju pokriva Zdjelar već angažovao Kristijana Belića iz Čukaričkog, koji bi trebalo da bude ispomoć Ljubomiru Fejsi, a što se tiče krilne pozicije na kojoj je korišćen Holender postojao je plan da se anggažuje Nikola Čumić iz Olimpijakosa.

Međutim, situacija se sada komplikuje, jer je pirejski klub doživeo pravi debakl u kvalifikacijama za Ligu šampiona (poražen od Makabija iz Haife na svom terenu sa 4:0) i pitanje je kakvog će raspoloženja biti čelnici Olimpijakosa posle neuspeha, a od toga je prilično zavisilo i poslovanje sa Partizanom.

Na sreću po Iliju Stolicu, krilna pozicija je verovatno i najpopunjenija u timu iz Humske, jer su tu još Kvinsi Menig, Fuseni Dijabate, Nikola Terzić, Nemanja Jović, Aleksandar Lutovac, po potrebi i mladi Nikola Petković...

Video: Stolica posle remija sa TSC-om: Dotakao se Rikardove loše partije

(Telegraf.rs)