Mlađi Orlići spasili čast Srbije: Pobedom protiv Norveške se plasirali na Evropsko prvenstvo!

Oni su tako uspeli da makar malo osvetlaju obraz nakon blamaže dve godine starije reprezentacije protiv Farskih Ostrva

Foto: MN press

Reprezentacija Srbije do 19 godina, uspela je da slavi protiv Norveške sa 3:2, čime su Orlići bukirali svoju kartu za Evropsko prvenstvo za fudbalere mlađe od 19 godina, osvojivši prvo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Srbija je do odlučujuće pobede došla uz veliku muku, iako su u jednom trenutki imali prednost od čak tri gola, kada je semafor u 47. minutu procesuirao i gol Petra Ratkova, napadača TSC-a. Norveška je potom krenula u ofanzivu, a to im se i isplatilo u samo sedam minuta.

Pravi rolerkoster je viđen na utakmici, pošto je Srbija povela već u 33. minutu preko Lazića, da bi tri minuta kasnije i Nemanja Motika postigao gol za 2:0. Usledilo je poluvreme, posle kog je, kako smo gorenaveli, siguran bio i Ratkov.

Međutim, Eng je postigao gol za 3:1 u 75. minutu, da bi Karslab u 82. smanjio na 3:2, čime je uveo neizvesnost u meč. Pogotovo je bilo kritično i zbog toga što je Ukrajina vodila protiv Holandije, te našoj reprezentaciji nije odgovarao remi.

Ipak, sve se na kraju odigrao dobro i Orlići će igrati na Evropskom prvenstvu, i to verovali ili ne zbog manje dobijenih žutih kartona tokom kvalifikacija! Ukrajina je u toj rubrici bila "gora" od Srbije sa dva više dobijena žuta kartona.

Video: Miletić duplira prednost Srbije nad Hrvatskom: Kabić upisuje asistenciju posle gola

(Telegraf.rs)