Ne pišu se saopštenja samo u Srbiji: Liverpul se oglasio povodom finala Lige šampiona

Povod za saopštenjem je organizacija utakmica i kašnjenje početka

Foto: Tanjug / AP

Najveći meč u evropskom klupskom fudbalu svakako je finale Lige šampiona, a ovogodišnja borba za "ušati" trofej kasnila je čak 36 minuta, što je nezabeležen slučaj do sada. Upravo zbog toga oglasio se i Liverpul.

"Redsi" su poraženi u finalu od madridskog Reala rezultatom 1:0, a u saopštenju koje je napisao klub sa "Enfilda" navodi se da je Liverpul podneo zahtev za istragom o uzroku problema prilikom ulaska navijača na stadion, zbog čega je i kasnio meč.

- Razočarani smo problemima u vezi sa ulaskom na stadion i slomom bezbednosnih barijera na koje su navijači Liverpula naišli ove večeri na stadionu "Francuska". Ovo je najveći meč u evropskom fudbalu i navijači ne bi trebalo da dožive scene koje smo videli večeras. Zvanično smo podneli zahtev za istragom, koja će okriti uzroke ovih neprihvatljivih problema - stoji u saopštenju.

Podsetimo, pred početak utakmice viđene su neverovatne scene, pošto su navijači preskakali ogradu, mnogi bez karte su pokušavali da se dokopaju stadiona, ali organizacija je bila takva da su čak i oni sa kartama ostali ispred stadiona.

Video: Telegraf uhvatio hapšenje Španaca: Otimanje navijača Reala, policija u klinču sa Madriđanima!

(Telegraf.rs)