Pazarci idu u baraž za opstanak: Promašen penal, dve stative i poništen gol

Previše propuštenih prilika koštale su Novi Pazar važnih bodova u borbi za opstanak

Fudbaleri Novog Pazara poraženi su u pretposlednjem kolu plej-auta Superlige Srbije na svom terenu rezultatom 1:0 od Radnika iz Surdulice.

U samo pet minuta je pao mrak na oči domaćinu koji je u 15. minutu primio fantastičan pogodak od strane Uroša Milovanovića koji je na sedam-osam metara prebacio loptu desnom nogom preko sebe, a onda iz voleja levom zatresao mrežu.

Već u 20. minutu je Novi Pazar imao priliku da poravna - štoper pri klizećem startu igrao rukom u šesnaestercu, a Čečarić je sa bele tačke tukao po sredini, što je osujetio Ostojić koji je nogama odbio loptu u polje.

To nije bila jedina šansa za Pazar na utakmici, daleko od toga. Dobro su igrali domaći fudbaleri, stvarali šanse, ali ih i promašivali.

Čak i kada su postigli gol u drugom poluvremenu, on je poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Čečarić, čovek koji je prethodno promašio penal.

Nadoknada vremena donela je još jedno veliko uzbuđenje, pošto je Pazar imao veliku priliku, ali je stativa još jednom spasila goste.

Izvesno je da će se Novi Pazar za opstanak u ligi boriti u baražu protiv neke od ekipa iz Prve lige Srbije. Da li će u taj meč Pazarci ući sa 13. ili 14. pozicije biće poznato po završetku poslednjeg kola Superlige.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stefan Filipović sjajnim udarcem glavom doneo izjednačenje Spartaku protiv Radničkog

(Telegraf.rs)