Ninković plaća ceh zbog nesportskog ponašanja: Drakonska kazna za gaženje fudbalera Radničkog

On je dobio kaznu zbog gaženja Marka Mirića

Printscreen: TV Arena sport

Proleter je pretrpeo veoma težak poraz od Radničkog u Kraguejvcu sa 2:1, čime su se doveli u veoma nezgodnu poziciju dva kola pre kraja prvenstva. Sam meč u Kragujevcu je obeležilo nekoliko ispada, od kojih je najubedljiviji onaj Nikole Ninkovića, koji je želeo da se obračuna i sa sudijom, a zbog istog je kažnjen sa četiri meča suspenzije, navodi Sport klub.

Ovo automatski znači i da će Nikola Ninković propustiti preostala dva kola u tekućoj sezoni, ali i da će kazna biti prebačena za iduću godinu, kada se Proleter bude takmičio u Superligi ili Prvoj ligi Srbije, ili čak i u novom klubu, ukoliko Džigi promeni sredinu.

Podsetimo, Ninković je dobio drugi žuti karton u nadoknadi vremena kada je zgazio na glavu Marka Mirića, a onda je i kompletno "poludeo" pa je želeo da se obračuna sa sudijom Marko Mitićem. Posle utakmice, Ninković je za Telegraf istakao da se odmah izvinio fudbaleru, ali dotakao se i samih detalja sa utakmice.

- Izvinio sam se, sve je to bilo zbog čitave situacije. Opravdano sam dobio crveni, Lalatoviću sam čestitao, voleo bih da kažem da su bili bolji, ali nisu, mi smo pokradeni. Prvi gol je sporan, lopta je izašla u gol-aut, sudija ej rekao da je korner. Ne postoji ovde potencijal za mlade igrače, svi oni samo igraju mečeve gde se unapred zna sve.

- Sve mogu da razumem, i domaćinsko suđenje i sve, ali sudija samo što nije ubacio loptu u gol rukom, eto, toliko je bilo namešeteno - istakao je Ninković tada u razgovoru za naš portal.

- Da smo unapred znali da nam se sprema poraz, mi ne bismo ni došli u Kragujevac. Ovakve stvari kao danas, ovo se ne dešava ni u Africi, ni nigde na svetu. Sudijska nepravda, ja sam opravdano isključen, ali pogoci Radničkog su smešni. okradeni smo, sudija je plaćen da uradi to, a mi smo morali da izgubimo.

Izuzev ove kazne, penale će pretrpeti i Radnički Kragujevac, zbog očajne organizacije utakmcie, gde je jedan od navijača uleteo na teren, a potom se i obračunao sa četvrtim sudijom meča, ali i sa stručnim štabom Proletera.

Zbog ovakvog propusta, Radnički bi mogao da pretrpi drakonske kazne.

Video: Džigija Ninkovića slomile emocije posle gola: Zatresao mrežu, pa zaplakao na terenu

(Telegraf.rs)