Đoković pokrenuo trend: Kuckanje jajima u beton ligi za loptu umesto novčića, tradicija pobeđuje!

On je pre podbacivanja novčića izvadio dva kuvana jajeta i zamolio je sudiju da na ovaj način odluče 'pobednika'

Foto: Telegraf.rs

Navikli smo da nižerazredni fudbal u Srbiji oduševljava raznim potezima. Za to su se ovoga puta pobrinule ekipe Petrovca 74 iz Kujavice i Poleta iz Jalovika koji su umesto bacanja novčića od sudije tražili da se poticaju jajima.

Naime, kako se utakmica Vladimiračke opštinske lige odigrala na Vaskrs po julijanskom kalendaru, kapiten iz Kujavice, Filip Stanković, odlučio je da nasmeje, ali i prijatno iznenadi publiku.

On je pre podbacivanja novčića izvadio dva kuvana jajeta i zamolio je sudiju da na ovaj način odluče 'pobednika', kako i dolikuje u sklopu praznika. Sudija, protivnički kapiten i publika je s osmehom pozdravila ovaj potez.

Foto: Telegraf.rs

- Palo mi je na pamet, ovo je najveći hrišćanski praznik i mislim da je zato i trebalo ovako nešto da začini ovaj derbi naše lige. Ekipa me podržala u ovoj ideji, a i protivnik je moj veliki prijatelj, pa je sve došlo spontano - rekao je za Telegraf Filip Stanković, kapiten, a ujedno i najbolji strelac ekipe iz Kujavice.

Utakmica je završena rezultatom 1:1, što je možda i najpravednije s obzirom na prikazanu igru na terenu obe ekipe.

Podsetimo, identičnu situaciju su priredili i organizatori Serbia Opena, koji su 'naterali' Novaka Đokovića i Andreja Rubljova na isti čin.

Video: Novak igrao tenis sa Stefanom: Predivna slika na Dorćolu

(Telegraf.rs)