Srpska posla: Još jedna smena u Superligi, Proleter ostao bez trenera i pomoćnika

Tačnije, ekipu iz Novog Sada su napustili šef struke, njegov pomoćnik i kondicioni trener

Foto: Fk Proleter Novi Sad

Ne cvetaju ruže ovog proleća ekipi Proletera, tim iz Novog Sada je novim remijem u prvenstvu protiv Radnika (0:0) dovela sebe u veoma nezavidnu poziciju pred sam kraj prvenstvo. Baraž je skoro neminovan, a možda čak i direktno ispadanje...

Kako to obično biva u fudbalu, kada dođe do slabijih rezultata, prvo nastradaju treneri, što je bio slučaj i ovoga puta. Dušan Bajić je postao bivši tre ner ekipe sa Slane Bare, dok su njegovim stopama krenuli i njegov pomoćnik Nemanja Miljanović, a i kondicioni trener Marko Kurdiža.

Klubovi iz Srbije su već pokazali u nekoliko navrata da u ovoj ligi treneri najbrže dobijaju otkaze, što je potvrdilo i nedavno istraživanje CIES-a. Da istraživanje nije uzaludno, svedoči i činjenica da je ovo peta smena u poslednjih mesec dana u srpskom fudbalu.

Proleteru je ostalo još pet utakmica da vade "kestenje iz vatre", jer se nalaze u veoma lošoj poziciji. Ekipa je trenutno na 13. poziciji, koja vodi u baraž, sa 31 poenom, koliko ima i Radnički 1923 koji se nalazi na poziciji ispod.

Novi Pazar je na 15. mestu koje vodi direktnim putem u Prvu ligu Srbije, oni imaju 29 bodova, dok poslednjeplasirani Metalac ima 28. Prvi "iznad crte" jeste Spartak, sa četiri boda više od Radničkog i Proletera, odnosno sa 35 poena.

Naredno kolo je možda i presudno za Proleter, pošto će putovati u Suboticu na megdan Spartaku.

Video: Čudna reakcija golmana Proletera prethodila drugom golu Radnika: Kiksnuo, pa kažnjen lobom

(Telegraf.rs)