Lautaro Martinez pokvario Lazetićev debi za Milan, Inter se prošetao do finala Kupa

Inter čeka protivnika iz duela Juventusa i Fiorentina

Foto: Tanjug / AP

Fudbaleri Intera savladali su ekipu Milana rezultatom 3:0 i obezbedili plasman u finale Kupa Italije, nakon što je prvi meč završen bez golova.

Inter je svoju pobedu nagovestio ranim golom već u četvrtom minutu. Mateo Darmijan je uputio centaršut s desne strane, a Lautaro Martinez iz prvog kontakta sa loptom uputio šut ka golu Milana i "probušio" Majka Menjoa.

Trebalo je Milanu malo vremena da se vrati na pravi kolosek nakon početnog šoka, a prvu pravu pretnju po gol neroazura kreirao je Davide Kalabrija udarcem sa ivice kaznenog prostora u 30. minutu, ali je njegov šut na sjajan način odbranio Samir Handanovič.

Delovalo je da su rosoneri preuzeli inicijativu, imali su kontrolu meča u svojim rukama. Rafael Leao je mogao da donese izjednačenje u 40. minutu, ali je iz izgledne pozicije šutirao pravo u slovenačkog golmana, i odmah je stigla kazna na drugoj strani. Povukao je Korea kontru, asistirao za Martineza, a Argentinac tu priliku nije propustio.

Milan je uspeo da se oporavi i od toga, ponovo je u drugom poluvremenu delovao opasnije tim Stefana Piolija, u 66. minutu je Ismael Benaser i zatresao mrežu Handanoviča, ali je Mauricio Marijani nakon pregledavanja snimka odlučio da su fudbaleri Milana u ofsajd poziciji smetali slovenačkom čuvaru mreže da bolje interveniše.

Tačku na meč stavio je Robin Gosens golom u 82. minutu, samo tri minuta nakon ulaska na teren, a velike zasluge za gol ima i asistent Marcelo Brozović koji je poslao odličnu loptu Holanđaninu na drugu stativu.

Marko Lazetić debitovao je za Milan pošto je ušao na teren u 86. minutu igre.

U finalu Inter će igrati protiv Juventusa ili Fiorentine koji drugi meč igraju u sredu, a u prvom je slavio tim iz Torina rezultatom 1:0.

Video: Ko je devojka u društvu Dušana Vlahovića? Snimak sa tribina i podrška našem asu

(Telegraf.rs)