Zvezda se pohvalila: Statistički smo dominirali protiv Partizana

Kako bi rekla stara narodna, ako laže koza, ne laže rog

Foto: Marko Jovanović

Zvezda je remizirala protiv Partizana u 167. večitom derbiju (0:0), a iako igra nije plenila lepotom i raskošću, crveno-beli su se posle meča pohvalili da su statistički izbriljirali protiv crno-belih.

Klub iz Ljutice Bogdana je sigurno zadovoljnijim remijem, jer su tako zadržali dva boda prednosti u odnosu na najvećeg rivala, i to na šest kola do kraja prvenstva Srbije.

Zvezda je tokom 90 minuta na Marakani uputila tek dva udarca ka golu, ali su takođe posle meča objavili i naprednu statistiku, prema kojoj tvrde da su bili mnogo bolji od rivala iz Humske.

Prema statističkoj platformi InStat i prosečnom indeksu fudbalera oba tima, Zvezda je na 227, dok je Partizan za 10 lošiji (217). Takođe, crveno-beli su bili bolji i u posedu lopte, ali i u napadačkim akcijama, jer su čak 66 puta ušli na polovinu rivala, 36 puta na trećinu, a u kazneni prostor 12 puta. S druge strane, Partizan je imao brojke od 53-25-8.

Nije to sve prema ovoj statistici, jer je Zvezda imala i pet više driblinga, ali i 95 više dodavanja. Da su kompletno "izdominirali" protiv Partizana, kažu i podaci duela na sredini, gde je crveno-bela ekipa bila bolja sa 54:46, dok je u odbrani taj broj i znatno veći - 63. naspram 53 odsto.

Individualno gledano, najveći indeks na meču je zabeležio štoper Crvene zvezde, Strahinja Eraković (269), kome je Stanković rekao da je pravi "monstrum" posle utakmice, na drugom mestu je bio Aleksandar Dragović (252), dok je Rodić završio na trećem mestu sa (247).

Video: Stanković na konferenciji: Važan bod u lancu utakmica, bili smo na -5, a došli na +2, sasvim je okej

(Telegraf.rs)