Navijači Hajduka napravili spektakl pred derbi s Dinamom: 2500 fanova došlo na trening Splićana

Čitav pomoćni teren je završio u bakljama i dimu zbog "Torcide"

Printskrin: Youtube/KN Torcida Split

Polako se približava najveći derbi fudbala u Hrvatskoj, a i jedan od najvećih na Balkanu - utakmica između Hajduka i Dinama. Ovaj derbi, poput i "Večitog" u Srbiji, mogao bi da ima bitnog uticaja na dalju trku za šampionsku titulu, pa su toga svesni i navijači Hajduka, koji su došli na trening u velikom broju kako bi podržali "Bile" pred ovu veoma važnu bitku.

Hajduk je ove sezone znatno bolji nego što je bio u prethodno vreme, ekiap iz Splita konačno ima izgledne šanse da se umeša u šampionsku trku, ali i da osvoji trofej. Osim trofeja lige, Splićani su u borbi i za Kup, gde će u finalu igrati protiv Rijeke.

Prepoznaje i čitav grad da je ovo možda "ta sezona", pa pružaju nestvarno veliku podršku svojim igračima, o čemu svedoči činjenica i da se za četiri meseca u 2022. godini u klub učlanilo preko 70.000 članova, što je najviše u istoriji ovog kluba.

Takođe, više nije ni retkost da se Poljud napuni, što je očekivanje i za meč sa Dinamom, koji je na programu 20. aprila.

Osim Hajduka, naslovu prvaka preti i Osijek, koji trenutno ima dva boda manje od prvoplasiranog Dinama, ali i utakmicu više, tako da i Osiječani, koje sa klupe predvodi Nenad Bjelica umnogome zavise od narednog derbija ove dve ekipe.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Kandidat za Puškaša u nižim ligama: Golčina sa pola terena igrača Sutjeske iz Bačkog Dobrog Polja

(Telegraf.rs)