Bije Inter, al' bije i Milan! Mrtva trka za tron u Seriji A, "neroazuri" bili prvi dva sata

Lider je opet tim Stefana Piolija

Foto: Tanjug/Ap

Ne pamti se ovako neizvesna trka za titulu u Seriji A, ovako ljuti dvoboj Intera i Milana, mada je i Napoli i dalje vrlo blizu i vreba kiks vodećih gradskih rivala.

U petak, oba sastava su upisala pobede, Inter prvi protiv Specije (3:1), i preuzeo nakratko lidersku poziciju, ali samo nakratko, pošto su "rosoneri" opravdali ulogu velikog favorita protiv Đenove (2:0) i povratili tron za samo dva sata.

Strelci za domaći tim bili su Rafael Leao još na početku utakmice, u 11. minutu, i Žunior Mesijas u 87, za potvrdu pobede i tri boda protiv preposlednjeg tima na tabeli Serije A.

Valja reći da je ovaj uspeh "legao" Milanu kao kec na 11 jer je stigao nakon dva vezana remija, oba bez golova, protiv Bolonje i Torina, čime je ekipa malo poljuljala dotad pobednički ritam. Takođe, bitna činjenica u ovoj trci koja se opasno zahuktava i preti da preraste u dramu, je ta da Milan ima meč više od Intera i Napolija.

Zanimljivo je da će se Milan i Inter sastati u sredu, ali u revanšu polufinala Kupa i rešiti pitanje ko će u meč za trofej. Prvi duel završen je bez golova.

U drugom polufinalu igraju Juventus i Fiorentina (prvi meč 1:0 za Juve u Firenci).

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)