Divovi koji se dive Novaku odigrali najviše finale u istoriji tenisa

Opelka i Izner odigrali meč koji ulazi u anale

Foto: Ken Murray / Icon Sportswire / Profimedia

Rejli Opelka i Džon Izner odigrali su najviše finale u istoriji tenisa! Američki teniseri su u finalnom meču ATP turnira u Hjustonu odigrali meč koji ulazi u anale, pošto je u pitanju duel dvojice najviših tenisera ikada.

Trofej je na kraju podigao mlađi, bolje rangirani i viši teniser - Rejli Opelka, kome je ovo druga ATP titula u karijeri. Ovaj 24-godišnji Amerikanac, visok je 211 centimetara, dok je 12 godina stariji Izner visok 208 centimetara, pa je samim tim oboren rekord kada je u pitanju zbirna visina dvojice finalista.

Opelka je pobedio sa 6:3, 7:6 i tako opravdao ulogu favorita.

Inače, interesantno je da su oba ova američka diva bila na strani Novaka Đokovića onda kada je retko ko digao glas protiv nepravde koju je doživeo u Melburnu početkom godine, kada mu je zabranjeno da brani titulu i deportovan je iz zemlje zato što nije vakcinisan, iako je imao medicinsko izuzeće.

Izner je tada pričao da je sramota to što rade Novaku, dok je Opelka ušao u "Tviter rat" sa pratiocima koji su prozivali Đokovića, a podsetio ih je i na anegdotu iz 2008. godine, kada je on bio samo klinac, ali ga je Novakov gest oduševio za sva vremena.

Opelka je trenutno na 17. mestu na ATP listi, dok je Izner na 23. mestu, dok je Novak Đoković nastavio da uvećava svoj rekord po broju nedelja na prvom mestu.

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)