Zvezda demolirala Lalatovića za 1. mesto u plej-ofu: Stanković odmorio igrače za derbi, prvenac Motike

Crveno-beli slavili protiv Radničkog iz Kragujevca sa 4:1 golovima Srnića, Bena, Ivanića i Motike, a utešan pogodak za goste postigao je Maksimović

Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Radnički iz Kragujevac sa 4:1 u poslednjoj utakmici regularnog dela Superlige i tako osigurali prvo mesto pred plej-of, a ujedno i prednost domaćeg terena u večitom derbiju već sledeće nedelje, koji se igra na Marakani u subotu 16. aprila od 18.00.

Golove za crveno-bele postigli su Srnić u prvom, kao i Ben, Ivanić i Motika u drugom poluvremenu, a utešni gol za Radnički postigao je Maksimović u 86. minutu i tako ublažio prednost kada je sve već bilo rešeno.

Stanković je zbog problema sa povredama i suspenzijama morao da započne meč bez nekolicine startera, pa tako nisu mogli da igraju povređeni Eraković i Kanga, kao i suspendovani Sanogo.

Zbog toga je na gol stao i mladi Miloš Gordić, koji je bio "bonus" igrač za ovaj meč, a odmor je dobio kapiten Milan Borjan.

Zveda je već u prvom poluvremenu krenula izuzetno ofanzivno. Katai je imao ozbiljnu šansu u 14. minutu kada je izašao jedan na jedan sa golmanom Radničkog, ali je šutirao loše pored gola.

Dva minuta kasnije Ohi je imao novi zicer, ali je takođe loše zahvatio loptu iz izgledne situacije.

Ipak, golman Kragujevčana kapitulirao je u 25. minutu, kada je posle gužve u kaznenom prostoru loših reakcija odbrane Radničkog lopta došla do Slavoljuba Srnića, koji je raspalio iz "mrtvog ugla", pogodio u rame golmana Radničkog, od koga je lopta završila u mreži.

Već na startu drugog poluvremena Zvezda je faktički rešila meč. Najpre je u 51. minutu Ben postigao gol, posle sjajne asistencije Kataija, koji je provukao loptu kroz odbranu Radničkog i pronašao Bena na drugoj stativi koji je pred sobom faktički imao nebranjenu mrežu. Odlučio je prvo da fintira golmana i zatim rutinski pošalje loptu u mrežu za 2:0.

Nedugo zatim na semaforu je bilo 3:0. Loptu je sa desnog boka u kazneni prostor uputio Milan Gajić, ona je došla do Ivanića, koji je preciznim šutem matirao Lukića za 3:0 i rešio sve dileme.

Stanković je u 60. minutu izvvršio trostruku izmenu. Iz igre su izašli Rodić, kome je pretila suspenzija za derbi da je dobio žuti karton, kao i Katai  Ivanić, koje je Stanković odlučio da sačuva pred večiti derbi. Umesto njih na terenu su se našli Pićini, Stanić i Motika.

Upravo se Motika i upisao u listu strelaca do kraja meča, pošto je u 78. minutu postigao lep gol, a ujedno i prvenac u dresu Zvezde. Srnić mu je odlično asistirao petom, a on je precizno plasirao loptu iza leđa golmana Kragujevčana za 4:0.

Do kraja meča je samo još Radnički uspeo da postigne utešni gol preko Maksimovića, koji je iskoristio dobar pokušaj loba Marka Mirića i iz drugog pokušaja uspeo da zatrese mrežu Gordića.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)