Ovo je raspored Zvezde i Partizana u plej-ofu: Evo gde gostuju, a gde su domaćini posle derbija

Mnogo ozbiljniji izazovi za večite, pošto će imati sedam utakmica protiv rivala iz gornjeg dela tabele

Foto: Marko Jovanovic

Crvena zvezda je savladala Radnički iz Kragujevca u 30. kolu Superlige sa 4:1 i tako i definitivno obezbedila prvo mesto pred plej-of, dok je Partizan kiksnuo na gostovanju Čukaričkom, gde je remizirao bez golova.

Crveno-beli su sigurno prvi, dok je Partizan završio kao drugi sa dva boda manje.

Zvezdu i Partizan čeka u nastavku još sedam utakmica sa ekipama iz gornjeg dela tabele, i verovatno borba za titulu do poslednjeg kola.

Pored večitih u plej-ofu su se našle i ekipe Čukaričkog, TSC-a, Voždovca, Radničkog iz Niša i Vojvodine, a ostaje da se vidi da li će na kraju poslednje mesto u plej-ofu obezbediti Mladost iz Lučana, Napredak ili Radnik iz Surdulice, koji svoj poslednji meč protiv Metalca igra u ponedeljak od 18.30, a trenutno ima dva boda manje od osmoplasirane Mladosti i sedmoplasirane Vojvodine.

Upravo su ta mesta 7 i 8 problematična. Sedmi će biti ili Vojvodina ili Napredak, a za osmu poziciju konkurišu četiri ekipe - Vojvodina, Napredak, ali i Mladost i Radnik.

Ukoliko Napredak pobedi, on će biti u plej-ofu kao sedmi ili osmi, a ukoliko Kruševljani ostanu bez pobede, Vojvojna ostaje sedma, a Mladost osma.

Ono što takođe komplikuje situaciju jeste i činjenica da Vojvodina igra svoj meč u ponedeljak protiv Proletera, pa može da izbegne da ih Napredak pretekne, ukoliko pobedi. Ako Vojvodina odigra nerešeno, a Napredak pobedi, onda će Napredak biti sedmi, a Vojvodina osma, jer Napredak ima bolji međusobni skor.

Teoretsku šansu ima i Radnik iz Surdulice, koji svoj meč protiv Novog Pazara igra u Surdulici. Računica Radnika je da pobedi sa najmanje četiri gola razlike, a da Napredak ne pobedi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Mnogo toga oko borbe za titulu može da bude jasnije već posle prvog kola, kada je na programu večiti derbi, koji se igra na Marakani od 18 časova. Ukoliko neko odnese pobedu na derbiju, imaće ogromnu prednost u nastavku trke za titulu.

Pogledajte u nastavku i kakav je raspored u plej-ofu i sa kim Zvezda i Partizan igraju u doigravanju:

31. kolo: Zvezda - Partizan

32. kolo: TSC - Zvezda; Partizan - Čukarički

33. kolo: Zvezda - Čukarički; Partizan - TSC

34. kolo: 7. mesto (Vojvodina/Napredak) - Zvezda; 8. mesto (Mladost/Vojvodina/Radnik/Napredak) - Partizan

35. kolo: Zvezda - Voždovac, Partizan - 7. mesto (Vojvodina/Napredak)

36. kolo: 8. mesto (Mladost/Vojvodina/Napredak/Radnik) - Zvezda; Radnički Niš - Partizan

37. kolo: Zvezda - Radnički Niš - Partizan - Voždovac

Video: Derbi ne odlučuje o tituli: Stanković zadovoljan zbog 1. mesta pred plej-of

(Telegraf.rs)