Pregovarao sa Zvezdom, govorili su da ima Piksijevu tehniku, sada bi zbog povrede mogao da okonča karijeru

Teški dani su pred "kraljem slobodnjaka" iz Rumunije

Printskrin: Instagram/budescuconstantin10/madalina_budescu_stancu

Rumunski vezista Konstantin Budesku pre pet godina bio je glavna tema tokom zimskog prelaznog roka, jer je bio blizu prelaska u Crvenu zvezdu!

"Kralj slobodnjaka", kako je nadimak sadašnjeg igrača Voluntarija, priznao je da je pregovarao sa crveno-belima i trebalo je da postane jedan od najskupljih igrača tada. Međutim, do transfera nije došlo.

- Crvena zvezda mi je nudila 30.000 evra mesečno, sa bonusima bih dobijao 35.000. Bili su ozbiljni u pregovorima, ali sam čuo da u Srbiji postoje problemi sa isplatom zarada. Uveravali su me da će sve biti u redu, ali sam želeo da sačekam još malo. Ne isključujem mogućnost nastavka pregovora o dolasku u Crvenz zvezdu - rekao je Budesku u januaru 2017. godine.

Na kraju nije došao, iako je nekadašnji defanzivac Zvezde Miodrag Belodedić za njega rekao da poseduje tehniku Dragana Stojkovića Piksija. U međuvremenu je Budesku ostao u FCSB (Steaua), potom je otišao u Saudijsku Arabiju, da bi tokom vikenda doživeo povredu koja bi mogla da mu okonča karijeru.

Naime, Budesku je u 34. minutu meča između njegovog Voluntarija i Farula samo pao na zemlju - bez da ga je iko dodirnuo. Epilog svega je pucanje tetive, odmah je iznet na nosilima i otišao je na operaciju.

Pod nož je išao u ponedeljak veče u klinici u Bukureštu i rumunski mediji navode da se trenutno oseća dobro. Ono što zabrinjava jeste proces oporavka, jer Budesku na teren neće kročiti sigurno pre oktobra.

Iako je najavio da će se vratiti, mediji pišu da bi ova povreda mogla da ga natera da okončna karijeru s obzirom na to da ima 33 godine.

Video: Het-trik Kataija, het-trik glavom! Opet je Rodić asistent, pola gola ide njemu na dušu

(Telegraf.rs)