Partizanov tim za revanš Fejenordu: Lutovac desni bek, Jojić menja Natha

Od prvog minuta na teren će Marko Jevtović, koji je i u Beogradu trebalo da počne meč, ali je otpao dan ranije usled gripa

Foto: Telegraf.rs

Ne možete da birate momenat u fudbalu, ali da je nekim slučajem mogao da “preskoči” neku utakmicu u sezoni trener Aleksandar Stanojević bi sigurno lako “otpisao” revanš osmine finala Lige konferencija sa Fejenordom i to iz nekoliko razloga.

Prvo – Holanđani su kompletan posao završili u Beogradu pre sedam dana i drugi meč će verovatno biti samo formalnost. Drugo – tim iz Humske definitivno nije u dobrom trenutku kada su u pitanju forma i psihološko stanje tima i to poniranje je počelo od poraza u večitom derbiju, uz povrede koje su povrh svega desetkovale tim. I treće i najvažnije – ekipa iz Roterdama jednostavno ne leži crno-belima. Nosili su se jakim timovima poput Sočija ili Santa Klare u kvalifikacijama, isprsili se pred odličnim Gentom u grupi, u drugoj fazi muški potukli i sa snagatorima Sparte, ali Fejenord je ipak neka druga dimenzija fudbala.

Kombinacija brzine, snage i suptilne, primenljive tehnike igrača na malom prostoru, ritam koji melje svih 90 minuta i neverovatna “glad” uz konstatan presing, nisu ostavili mnogo prostora Partizanu za još jedan korak unapred u Evropi, iako se i za postignuto do sada može samo skinuti kapa i čestitati i timu i treneru Stanojeviću.

Foto: MN Press

Otuda revanš baš i ne dolazi u pravi čas, jer će stručni štab, pritinsnut kadrovskim problema, morati da improvizuje na nekim pozicijama, a uz to da pokuša i da sačuva svežinu timu koliko god je to moguće, jer fokus je ipak na šampionskoj tituli u Srbiji, koja je od minulog vikenda takođe ugrožena.

Obećao je Stanojević pred polazak u Roterdam da će na teren izvesti ono najbolje što trenutno ima, ali u nedostatku šestorice prvotimaca, izbor i nije baš sjajan. Morao je pred put da se odrekne Igora Vujačića zbog parnih žutih kartona, Bibrasa Natha usled povrede, ali i alternativnog napadača Marka Milovanovića, koga je zadesio virus korona dan pred polazak na put. Uz pređašnje izostanke Danila Pantića, Ljubomira Fejsa, Ivana Obradovića i Aleksandra Miljkovića, jasno je da crno-beli ne mogu da računaju na skoro ceo jedan tim, a valja nešto nešto “municije” sačuvati i za Radnik, sa kojim će odmeriti snage u ponedeljak.

Stevanoviću prednost na golu

Gledajući po pozicijama, Stanojević je za revanš sa Fejenordom odlučio da promeni golmana, desnog beka i organizatora igre i svaka od tih odluka ima svoje razloge. Priliku među stativama će dobiti Nemanja Stevanović, koji je još od priprema pokazao da je u boljoj formi od Aleksandra Popovića, koji od početka proleća oscilira i neki od pokušaja da mu se poverenjem vrati samopouzdanje su doveli do krupnijih grešaka koje su skupo plaćene.

Što se tiče pozicije desnog beka, u Roterdamu će je pokrivati – Aleksandar Lutovac, koga je Stanojević proteklog vikenda sa Napretkom probao i na pomenutoj, ali silom prilika i na mestu levog beka, kada je shvatio da će tim teško do pozitivnog rezultata.

Svestan da Marko Živković nije blistao u prvom meču, da Nemanja Miletića ipak nije desni bek nego štoper, a pride mora da zameni Vujačića u startnoj postavi, trener se odlučio na Lutovca, koji je istu ulogu imao i protiv Sočija u kvalifikacijama za Ligu konferencija i sasvim solidno odgovorio obavezama.

Foto: MN Press

Treća, promena, rekosmo već, biće obevljena u organizaciji napada, zapravo Stanojević će na teren poslati igrače koji je planirao da počnu i beogradski duel, ali je zbog gripa i temperature tada otpao Marko Jevtović, pa je plan promenjen dan pred utakmicu.

Dakle, pošto ovoga puta ne može da računa na Natha, stručni štab je odlučio da Saši Zdjelaru priključi pomenutog Jevtovića na poziciji zadnjeg veznog, a da Miloša Jojića pomeri nekoliko metara unapred, bliže golu rivala i poveri mu ključeve igre. Sve ostalo je manje-više poznato.

Dakle, Partizan će protiv Fejenorda početi sa pomenutim Stevanovićem na golu, Lutovcem na desnom beku, Miletićem i Sinišom Saničaninom u centralnom delu odbrane, te Slobodanom Uroševićem uz levu aut liniju.

Tandem zadnjih veznih će činiti Saša Zdjelar i Marko Jevtović, na krilima baš kao i u Beogradu – Lazar Marković (desno) i Kvinsi Menig (levo), u centralnom delu odbrane naći će se Jojić, a najistureniji napadač će biti Rikardo Gomeš, koji u Beogradu takođe nije igrao zbog suspenzije.

Nove povrede su suszile i rotaciju sa klupe, gde će biti čak i poletarci Samed Baždar i Mihajlo Ilić, nešto stariji Nikola Terzić, Lazar Pavlović i Nemanja Jović, uz iskusne igrače u četvrtoj deceniji, koji gotovo da i nemaju minutažu...

Video: Fudbaleri Partizana krenuli na revanš s Fejnorddom: Bez obzira na rezultat imamo dužnost prema klubu

(Telegraf.rs)