Vlahović ispao iz Lige šampiona! Juve se raspao u sto komada, Dušan će pamtiti prečku, Čelsi pokorio Lil!

Sprema se teško nezadovoljstvo u Torinu...

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Juventusa su šokantno eliminisani u osmini finala Lige šampiona pošto su, nakon 1:1 u Španiji, dozvolili Viljarealu da ih uspava i u poslednjih 13 minuta postigne čak tri gola - 3:0. Srpski napadač Dušan Vlahović imao je priliku u prvom delu igre da spreči ovaj scenario, ali nije imao sreće da ugura loptu u mrežu.

Nije zaslužio Juve da primi ovoliko udaraca. Zaista nije. Ali, kazna je stizala za kaznom, dve gluposti su dovele do priče koja se neće svideti nikome u upravi kluba iz Torina.

Odbrana se probušila kao balon, Rugani i De Liht su napravili dve greške koje su kumovale penalima i ovom rezultatu koji nije realan.

Ništa nije ličilo na ovo.

Vlahović je u prvom poluvremenu imao dve izgledne prilike da donese prednost "staroj dami" - jednom se isprečila prečka, a u drugom navratu golman Rulji.

To su bila dešavanja između 20. i 25. minuta. Dušan je sačekao centaršut sa leve strane i žustrim udarcem na prvoj stativi pogodio gornji deo okvira gola.

U drugoj situaciji je stajao na istoj toj stativi, samo što je pas došao sada sa druge, desne strane. Tukao je glavom, ali golman Viljareala izašao u susret i životom odbranio gol.

Foto: Tanjg/AP

U međuvremenu smo videli šanse za Alvara Moratu i Adrijana Rabioa, ali u oba navrata nije bilo promene rezultata.

Nastavila se inicijativa Juventusa i u drugom delu igre, lopta je orbitirala oko 16 metara Viljareala, čak ni nervoze nije bilo previše da bi se ulazilo u preveliku jurnjavu sa vremenom.

Sve je presekla loša anticipacija Ruganija u 77. minutu koji je skrivio penal, naterao sudiju Marčinjaka da pogleda VAR i pokaže na belu tačku.

Precizan je bio Đerar Moreno koji je italijanskom predstavniku dao znak za paniku.

U toj panici je stigao i sledeći gol. Pau Tores je sačekao korner u 85. minutu, Orije je samo dotakao loptu i tačno namestio svom štoperu koji je sa nekih pet metara imao posao samo loptu da ugura u mrežu.

Foto: Tanjg/AP

Da bude što bolnije, Matijas De Liht se u jednoj kontri bacio ispred lopte i igrao rukom, pa Marčinjaku ništa drugo nije ostalo osim da ponovo dosudi jedanaesterac.

Ovoga puta je bio strelac Danđuma koji je zario još jedan nož u zbunjeni Juventus koji će večeras imati o čemu da razgovara na sastanku.

Penal je umalo ubacio u razmišljanje i Čelsi koji je gubio sa 1:0, ali je uspeo da slavi u Lilu sa 2:1 i tako izvojeva duplu pobedu u ovom dvomeču.

Burak Jilmaz je u 38. minutu sa bele tačke bio precizan, pa je Francuzima nedostajalo još jednom da savladaju Mendija da bi zakuvali situaciju.

Ipak, snage ponestaje u najgore momentu - Kristijan Pulišić u trećem minutu nadoknade postiže pogodak za 1:1, a kompletan ugođaj pravi kapiten Cezar Azpilikueta koji u 71. minutu zaključuje preokret i plasman dalje.

TOK MEČA

KRAJ MEČEVA! DALJE IDU VILJAREAL I ČELSI!

90+1 minut - NOVI GOL I DEBAKL JUVEA! 3:0! De Liht se bacio da izblokira čist gol u kontri, rukom igrao i eto nama novog penala. Danžuma je egzekutor.

85. minut - GOOOOOOOOOOOL! VILJAREAL VODI 2:0 U TORINU! JUVENTUS TONE! E, ovo je sada gotovo. našao se štoper Pau Tores nakon kornera na pravom mestu i prosledio loptu u mrežu.

77. minut - ŠOK ZA JUVENTUS! GOOOOOL I VILJAREAL VODI! Ovo je sada veoma nezgodno za domaćina koji je desetak minuta od eliminacije iz Lige šampiona. Rugani je srušio protivnika u 16 metara, sudija Marčinjak je pogledao VAR i pokazao na belu tačku. Đerar Moreno je tik uz desnu stativu poslao loptu, taman tako da je golman Ščesni dohvati prstima, ali ne spreči pogodak.

71. minut - GOOOOOOOOOOL! ČELSI PREOKRENUO U LILU! Sada je više nego jasno - "plavci" idu u četvrtfinale Lige šampiona. Strelac gola je Cezar Azpilikueta na asistenciju Mejsona Maunta.

Foto: Tanjug/AP

66. minut - Potpuno su se igrači španskog predstavnika vratili na svoju polovinu. Shvatili su da ipak ne mogu da se nose na sredini terena sa Juveom koji često iz te igre napravi razliku i ugrozi gol. Nula stoji, a ulazimo polako u poslednji deo susreta.

58. minut - Rabio je bio sebičan, nije iskoristio višak u napadu na pravi način, pa je tukao i pored slobodnog Vlahovića. Od svega je dobijen samo korner koji je takođe bio nešto opasniji, ali nije bilo promene rezultata.

51. minut - Alegri je poslao Kina i Dibalu da se zagrejavaju, ali pitanje je da li je Vlahović taj koji bi mogao da napusti sledeći igru, jer je bio prilično ubojit u prvom poluvremenu.

45. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE U TORINU I LILU!

POLUVREMENA U ITALIJI I FRANCUSKOJ! Juventus je ostao na nuli, iako je bio bolji rival od Španaca, dok je Lil ispustio prednost pred odlazak na pauzu i Čelsi je ponovo mnogo bliži novoj rundi takmičenja.

45+3. minut - GOOOOL! ČELSI PORAVNAVA PRED POLUVREME U LILU NA 1:1! Kristijan Pulišić je bio brži od sudijske pištaljke, iskoristio je asistenciju Žoržinja i doneo vredno izjedančenje Čelsiju.

43. minut - Umirila se igra u Torinu, iako Juve sporadično pokušava da ugrozi gol protivnika. Čeka "stara dama" šansu, dok Viljareal hoda po tankoj žici i moraće nešto da promeni, inače će pritisak uskoro preći prag tolerancije.

38. minut - PENAL I GOL ZA LIL! ČELSI GUBI 1:0! Sudija Davide Masa je pustio da se igra nastavi, ali ga je VAR pozvao da pogleda situaciju, te je Italijan nakon dužeg većanja pokazao na belu tačku. Burak Jilmaz je preuzeo odgovornost i pogodio gornji desni ugao za vođstvo Francuza kojima je potreban još jedan gol da bi anulirali minus!

31. minut - Ako bi se gledale šanse i pokušaji, Juventus je odavno zaslužio da vodi. Ipak, imala je i "žuta podmornica" jedan izlet koji nije rezultovao golom. Posle više od pola sata igre, nema golova u Italiji i Francuskoj.

22. minut - Nastavlja se kanonada domaćina i Vlahović je ponovo bio blizu gola. Dušan je gađao sa nekih 17 metara, a Heronimo Rulji uz dosta muke odbija na drugu stranu terena. Nakon toga, ponovo je tukao i pogodio prečku.

15. minut - Fliper i ludilo u kaznenom prostoru Viljareala, ali ponovo ništa! Sada je Dušan Vlahović u dva navrata bio u situaciji da zapreti, no je oba puta zamalo kasnio na loptu.

11. minut - Kakva šansa za Italijane! Kvadrado je fintom izbacio svog čuvara na desnoj strani i centrirao sa roga šesnaesterca, te pronašao na drugoj stativi Moratu koji je imao klasičan zicer. Tukao je Španac glavom, ali je golman Viljareala dobro reagovao i pokrio prvi ugao. Evo prvih opasnosti u Torinu.

5. minut - Juventus je u uvodnim minutima držao loptu na protivničkoj polovini, pokušao je u nekoliko navrata da aktivira svoje napadače loptama u prostor, ali nismo do sada videli prevelikih uzbuđenja. Nakon pet minuta, i Viljareal je prvi put prišao bliže kaznenom prostoru domaćina.

1. minut - MEČEVI U TORINU I LILU SU POČELI!

PRE MEČA

Kakvu sliku je Juventus odavao u prvih 15 kola Serije A, potpuno neverovatno zvuči činjenica da se i nada tituli u Seriji A. U Evropi je to bilo "malo po malo", te ga evo sada u situaciji da prođe u četvrtfinale protiv nezgodnog Viljareala koji je izvukao 1:1 na svom terenu.

Dušan Vlahović je uneo neku novu dimenziju u napad "stare dame", ali i pored toga, problemi sa povređenim igračima zadaju prilično velike muke.

Protiv španskog predstavnika neće biti Aleksa Sandra, Lenarda Bonućija, Federika Kijeze, Kaija Žorža, Vestona Mekenija i Denisa Zakarije.

Ako na nešto može da se požali Viljareal, onda je to odsustvo Paka Alkasera, te Alberta Morena i Rubena Pene.

Male su to muke kakvih ima trenutno Čelsi, jer "plavci" moraju pored gostovanja Lilu da razmišljaju još o milion stvari.

Konstantno im se preti zbog Romana Abramoviča, do samog polaska nisu znali da li će autobusom morati da idu za Francusku.

Na spisku nema odavno povređenog Bena Čilvela, ali ni još jednog beka Risa Džejmsa, a masakr spoljnih bi mogao da bude kompletan ukoliko Cezar Azpilikueeta ne bude mogao da odigra zbog gripa.

Lil nema šta da izgubi, u minusu je dva gola, a da makar anulira sve to, moraće da se potrudi bez Renata Sančeza koji zbog povrede mišića ne može da pomogne domaćima.

Video: Stanojević o Dušanu Vlahoviću i Juventusu: Da ga ne svojatamo mi nešto, on se sam izborio za sve

(Telegraf.rs)