Partizanov tim za Fejenord: Vunderkind umesto Rikarda, Stanojević ne menja tim koji dobija

Pred crno-belima je definitivno najveći izazov do sada u Ligi konferencija

Foto: Telegraf.rs

Mnogo je izazova Partizan prebrodio ove sezone u Evropi, od kvalifikacija gde se "mačevao" sa Slovacima (Dunajska Streda), Rusima (Soči) i Portugalcima, preko grupne faze u kojoj se odmarevao sa Anortozisom, Florom, Gentom, na posletku i Spartom iz Praga u drugoj fazi Lige konferencija, ali kada se sve sabere i oduzme, predstojeći duel osmine finala sa Fejenordom (četvrtak - 18.45, Arena Sport Premijum 1, RTS) definitivno je najteži ispit crno-belih do sada. Kvalitet tima i pojedinačni kvalitet igrača, tehnička potkovanost, ultraofanzivan stil koji neguju Holanđani - svedoči o tome da će pred Aleksandrom Stanojevićem i njegovim izabranicima i u Beogradu i u Roterdamu biti jako težak posao, ali svakako ne i nemoguć.

Kako se suprotstaviti ekipi kojoj je u DNK napadački fudbal, koja u proseku, po utakmici, uputi 15 udaraca ka golu protivnika, bilo da gubi ili ubedljivo dobija, koja melje ritmom, kombinatorikom?

Moraće crno-beli verovatno da pruže više od realnih mogućnosti, da se oslone na proverene snage, da pokušaju da sakriju mane i istaknu vrline i na sve to požele i određenu dozu sreće, jer - trebaće im svakako.

Stanojević je od dolaska na klupu Partizana ukorenio određeni stil igre, koji se bazira na čvrstom, disciplinovanom, dikrektnom - takmičarskom fudbalu, koji je do sada doneo rezultate i na domaćoj i na međunarodoj sceni.

Otuda je mala verovatnoća da će trener Partizana u ovom stepenu takmičenja posegnuti za eksperimetima i izmišljati toplu vodu, što je i sam donekle, između redova, poručio pred medijima. Crno-beli i dalje imaju ozbiljne kadrovske probleme, stručni štab ne može da računa na prvog napadača Rikarda Gomeša, Aleksandar Miljković se tek vraća iz povrede, Ljubomir Fejsa neće biti spreman do ko zna kada, Marko Jevtović je rovit posle gripa. No, ne dešavaju se takvi i slični problemi prvi put, bilo ih je još od početka kvalifikacija i Stanojević je uvek nekako pronalazio način da ih reši.

Foto: Nikola Tomić

Provereni igrači u svim linijama

Verujemo da će se i ovoga puta trener lidera Superlige odlučiti za proverene, iskusnije igrače i u startnoj postavi, uz napomenu da će Marko Milovanović silom prilika biti u prvih 11, pošto je pomenuti Rikardo pod suspenzijom usled crvenog kartona na meču sa Spartom.

Sve ostalo je manje - više poznato, Partizan će pred Fejenord izaći u sistemu 4-2-3-1, sa Aleksandrom Popovićem na golu, Markom Živkovićem na poziciji desnog beka, Igorom Vujačićem i Sinišom Saničaninom u centralnom delu odbrane, te Slobodanom Uroševićem uz levu aut-liniju.

Što se veznog reda tiče, činiće ga takođe provereni fudbaleri, oni koji su na plećima izneli celu sezonu: Saša Zdjelar i Milioš Jojić kao tandem zadnjih veznih, Lazar Marković (desno) i Kvinsi Menig (levo) po bokovima, odnosno Bibras Natho kao organizator igre.

Rekosmo već da će drugi put u karijeri, na jednom evropskom meču, na teren od početka mlađani Milovanović, ali s obzirom na činjenicu da se radi o momku koji ne zna za strah od izazova, u Humskoj veruju da će na pravi način odmeniti Rikarda.

Video: Čarke na meču Srbije i Hrvatske: Gostujuća desetka krenula na orlića, unosili se u lice

(Telegraf.rs)