Optužila Maradonu za silovanje i da ju je naterao da poveća grudi, sada je izgubila na sudu

Mediji u Argentini prenose da je slučaj zastareo

Foto. AP/Tanjug/America TV

Argentinski savezni sudija Danijel Rafekas odlučio je da zatvori tužbu za navodnu trgovinu ljudima i druge zločine koju je protiv pokojnog Dijega Armanda Maradone podnela njegova bivša kubanska devojka Mavis Alvarez.

Mavis je u žižu javnosti dospela krajem prošle godine, kada je odlučila da "otvori dušu" i ispriča šta se sve dešavalo kada je u pitanju njeno vreme provedeno sa Maradonom.

Sve to se navodno dešavalo na Kubi pre ravno dve decenije, gde je Maradona boravio na rehabilitaciji i odvikavanju od kokaina, a Mevis je tada, sa 16 godina, bila sa njim. U međuvremenu je iznela je šokantne tvrdnje pred medijima u Buenos Ajresu, nedelju dana pošto je svedočila na Sudu kao svedok u slučaju trgovine ljudima od strane nekadašnjih Maradoninih najbližih ljudi.

U obraćanju medijima rekla je da je bila žrtva silovanja u nekoliko navrata u tom periodu. Ispričala je jedno jezivo iskustvo sa Argentincem.

- Dijego je izgleda imao neku vrstu fantazije zbog toga što je moja majka bila sa druge strane vrata. Bila sam u sobi i htela sam da otvorim majci vrata, a on mi nije dozvolio. Rekao mi je da ućutim, a ja sam pokušavala da ga pitam zašto da ćutim. Majka mi je bila tu, zašto ne mogu da otvorim vrata? Nije mi dao da joj otvorim, pokrio mi je usta i silovao. Ne želim ni da se prisećam toga - rekla je Alvarez.

Mavis je otkrila i da je Maradona insistirao da ona ode na operaciju povećanja grudi.

- Njegova želja je bila da se operacija odradi u kući na Kubi u kojoj smo živeli, ali sam odbila iz straha što nije bilo odgovarajućih uslova. Onda je on odlučio da se to uradi u Buenos Ajresu. Operacija je bila veoma teška.

A razlog zbog čega je tužba odbačena jeste zastarelost, a oslobođeni su i njegovi tadašnji članovi okruženja. Nezadovoljna odlukom sudija, Mavis je najavila žalbu.

Video: Tuča policije i naroda, Argentina plače...Neverovatne scene pred kovčegom Maradone

(Telegraf.rs)