Spartak iz Moskve razočaran odlukom UEFA: "Sport treba da gradi mostove, a ne da ih spaljuje"

Klub iz prestonice Rusije izbačen je iz Lige Evrope bez borbe zbog situacije u Ukrajini

Foto: Tanjug/AP

Evropski fudbal drma velika kriza zbog dešavanja na granici između Ukrajine i Rusije i ratnog stanja koje tu vlada. FIFA i UEFA odlučili su da uklone sve nacionalne i klupske timove iz Rusije iz svojih takmičenja, što je izazvalo pravi potres. Pre svega zato što nećemo gledati ovu zemlju u plej-ofu za Svetsko prvenstvo, a potom i zbog toga što je Spartak iz Moskve uklonjen iz osmine finala Lige Evrope.

Ruski klub duboko je razočaran ovom odlukom UEFA, smatrajući je nepravednom. Bilo je planirano da se sastanu sa Red Bul Lajpcigom, ali od toga neće biti ništa. Nemci će direktno proći u četvrtfinale, ako se ne desi neko čudo. Uz to, vrata ruskim klubovima su do daljeg zatvorena.

Zbog svega toga se oglasio Spartak iz Moskve na svom Tviter nalogu, istakavši da nisu iznenađeni odlukom UEFA, ali da jesu jako besni i razočarani zbog razvoja situacije, smatrajući da sport treba da ujedinjuje ljude u ovim teškim vremenima.

- Odluka FIFA i UEFA nas je, naravno, uznemirila, iako je bila očekivana. Nažalost, napori našeg tima na ovom žrebu Lige Evrope su precrtani iz razloga koji su daleko od sporta. Spartak ima milione navijača ne samo u Rusiji, već i širom sveta. Naši uspesi i neuspesi okupljaju ljude iz desetina različitih zemalja, a i u najtežim vremenima sport, sa stanovišta kluba, treba da gradi mostove, a ne da ih spaljuje. Doneta je još jedna odluka sa kojom se ne slažemo, ali smo prinuđeni da je poštujemo - pišu iz Moskve.

Njihovo saopštenje svakako neće ništa promeniti, ali ostaje da se vidi kako će evropska takmičenja funkcionisati, jer su slične poteze napravili Evroliga, rukometna federacija EHF, a nagoveštava se nešto slično u teniskom svetu.

Video: Serija lažnih vesti plod histerije protiv Srbije: Vučić o koreografiji Delija na derbiju

(Telegraf.rs)