Gde su "mine" za večite do kraja regularnog dela lige? Partizanu teži raspored

Već u sredu nas čeka vanredno kolo

Foto: Nikola Tomić

Šampionska trka za fudbalski tron u Srbiji od 166. večitog derbija dobila je na dramatici, Zvezda je dominantnom partijom došla do pobede nad Partizanom i tako mu se sasvim primakla na tabeli na samo dva boda. Više od toga sve zvezdaše raduje utisak da je tim Dejana Stankovića delovao šampionski protiv lidera i sada, posle sjajne predstave, veruju da je samo pitanje vremena kada će doći do smene na čelu, mada će se i Partizan, iako trenutno poljuljan, i te kako pitati do kraja.

Kako bilo, jasno je da nas do kraja sezone očekuje izuzetno zanimljiva, neizvesna i napeta borba za prevlast u domaćem šampionatu.

A šta večite rivale čeka posle derbija i gde leže potencijalne mine za jedne i druge?

Pogled na raspored do kraja regularnog dela sezone, posle kojeg sledi plej-of, govori da crno-beli, na papiru, imaju teže izazove.

Foto: MN Press

Već za tri dana i jedni i drugi su opet u akciji, Zvezda ide na megdan Voždovcu u komšiluk, a Partizan će na svom terenu dočekati lučansku Mladost i pokušati da se povoljnim rezultatom konsoliduje posle poraza u derbiju i održi na liderskoj poziciji.

Taj meč biće samo uvertira za seriju daleko težih utakmica po tim Aleksandra Stanojevića, jer joj sledi gostovanje u Subotici, te duel sa solidnim Napretkom kod kuće, a onda i gostovanje u Surdulici gde je, pored ostalih, "pala" i Zvezda.

Pomenimo i to da će i jedni i drugi u jeku obaveza u domaćem šampionatu imati i važne i teške evropske utakmice koje mogu da uzmu igračima energiju i svežinu za prvenstvene bitke.

Pogledajte sve rivale sa kojima se Zvezda i Partizan sastaju do kraja regularnog dela sezone.

Partizan

Mladost (K)

Spartak (G)

Napredak (K)

Radnik (G)

TSC (K)

Čukarički (G)

Crvena zvezda

Voždovac (G)

Novi Pazar (K)

Metalac (G)

Kolubara (K)

Radnički Niš (G)

Radnički Kragujevac (K)

Video: Kanga vređao Partizan: Ova pesma mu nije trebala

(Telegraf.rs)