Roman Abramovič se "povukao" sa čela Čelsija: Uvek sam mislio samo na klub

Umesto njega čelo kluba će preuzeti dobrotvorna fondacija s kojom već godinama sarađuje

Foto: Profimedia.rs

Ruski milijarder i vlasnik Čelsija, Roman Abramovič, obavestio je javnost da se povlači sa čela ovog londonskog kluba, te da će ubuduće o klubu voditi računa humanitarna organizacija.

Abramovič je izdao saopštenje za sajt Čelsija u kom navodi da je u ovom trenutku to najbolja odluka, a da će ova organizacija odraditi najbolji posao koji je u interesu kluba.

- Tokom mog skoro 20-godišnjeg vođenja Čelsija, uvek sam smatrao da je moja uloga da budem čuvar kluba, da je moj posao da omogućim da budemo uspešni koliko možemo, kao i da postavimo osnove za budućnost, a da imamo pozitivnu ulogu u zajednici. Uvek sam donosio odluke koje su u interesu kluba. Ostajem privržen ovim vrednostima. Zato danas poverenicima Čelsijeve dobrotvorne fondacije dajem upravljanje i brigu o Čelsiju.

- Verujem da su trenutno u najboljoj poziciji da brinu o interesima kluba, igrača, osoblja i navijača - navodi se u saopštenju.

Podsetimo, nešto ranije su se pojavile i informacije da je Roman Abramovič proteran iz Velike Britanije, pa je tako ova odluka o "sklanjanju" s čela Čelsija i logičan sled okolnosti u ovakvom trenutku.

Video: Da li je Roman Abramovič uplovio u Boku Kotorsku? Luksuzna jahta usidrena kraj Ostrva Cvijeća

(Telegraf.rs)