Tadić ponovo pokazao svoju magiju: Ajaks će još morati da se bori za četvrtfinale LŠ, remi i u Madridu!

Sjajne utakmice večeras u elitnom fudbalskom takmičenju

Foto: Tanjug / AP

Gledali smo zaista spektakularan fudbal na "Da Lužu" i može se reći vrlo pravedan remi. I jedna i druga ekipa imale su svoje prilike, na kraju su postigle po dva gola i odluka o tome ko će dalje pašće u Amsterdamu. Međutim, nema sumnje da je iz naše vizure meč obeležio maestralni kapiten reprezentacije Srbije, Dušan Tadić svojim novim golom - 2:2 (1:2).

Svakako će Ajaks biti taj koji će više žaliti posle meča u Portugalu, jer je dva puta imao prednost protiv Benfike. Međutim, malo sreće, kao i malo spretnosti bili su neophodni Kopljanicima da trijumfalno napuste kapije stadiona u Lisabonu.

Kao što smo rekli, prvi pogodak na susretu bio je delo našeg magičnog Duće Tadića u 18. minutu. Bio je to momenat inspiracije, jer je kapiten Ajaksa iz prve gađao iz voleja i pogodio mrežu Benfike uz veliko slavlje. Doduše, prednost amsterdamskog tima nije dugo ostala na snazi...

Jer samo osam minuta kasnije videli smo glupost Sebastijana Alea. Igrao se 26. minut kada je lopta kružila po kaznenom prostoru Ajaksa, a napadač je umesto da se skloni zasmetao svom golmanu i lopta je završila u njegovoj mreži. Mada, vrlo brzo se Francuz iskupio za svoja "nedela".

Jer tri minuta kasnije on je bio strelac i na drugoj strani. Igrao se 29. minut susreta kada je Benfika ponovo bila u "potčinjenom" položaju i to posle zaista lepe akcije fudbalera Ajaksa. Pokušavali su domaći šta je bilo u njihovoj moći da dođu do poravnanja, imali su već neke lepe šanse i tokom prvog poluvremena, ali su se na izjednačujući gol načekali sve do sredine drugog poluvremena.

Samo deset minuta pošto je ušao na teren, Roman Jaremčuk je uspeo da sprovede odbitak posle odbrane golmana Ajaksa u gol. Bio je jednostavno na pravom mestu u pravo vreme i u 72. minutu je samo poklonio glavu i zatresao mrežu.

Remi je viđen i na "Vanda Metropolitanu", gde će daleko nezadovoljniji biti navijači Atletika, jer su sigurno očekivali da njihov tim sa prednošću otputuje na gostovanje Mančester junajtedu. Ipak, jedna sjajna akcija je sve pokvarila, a mnogi će večeras kroz svoje misli proturati ime Entonija Elange - 1:1 (1:0).

Sasvim očekivano, Atletiko je bio taj koji je pritisnuo Junajted od samog početka utakmice i to je rezultovalo pogotkom već u 7. minutu kada se najbolje u kaznenom prostoru gostiju snašao Žoao Feliks. On je pobegao Hariju Megvajeru, skočio je kao Supermen i glavom je uz pomoć stative skrenuo loptu u mrežu.

Mogao je Atletiko do poluvremena da stigne i do drugog gola, ali je prečka zaustavila pokušaj Koree. Da stvar bude gora, Jorgandžije su i u smiraj meča zatresle okvir gola, tako da se može reći da on nije bio njihov saveznik ove večeri i da je stvar zaista mogla da bude daleko drugačija.

A nije, pošto je pomenuti Elanga u 80. minutu utakmice postavio konačan rezultat. Bruno Fernandeš je poslao idealnu loptu u prostor, ovaj je istrčao na pravi način i potom lagano savladao golmana Oblaka, kojem jednostavno nije bilo spasa.

TOK UTAKMICA

KRAJ: Gotovo je i u Portugalu, i tamo je viđen remi - 2:2!

90+4. minut: Završeno je u Madridu, konačan rezultat - 1:1!

90. minut: Mnoge izmene smo videli. Bernardo, Lazaro i Gonsalves su na terenu za Benfiku, žuti karton je u Ajaksu dobio Entoni. U Madridu smo posle gola Elange videli ulazak Lingarda i žuti karton sa Teljesa. Tamo su na snazi četiri minuta nadoknade, dok je isto vreme predviđeno i u Portugalu.

87. minut: PREČKA! ANTOAN GRIZMAN! Posle svega korner, brzo je Atletiko izveo prekid, ali nema gola... Auh, kakva šansa za Jorgandžije.

80. minut: GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! ELANGA ZA 1:1 NA VANDA METROPOLITANU! Kakav pas Bruna Fernandeša, ostao je sam Elanga ispred golmana Atletika i ubacio je loptu u mrežu.

72. minut: GOOOOOOOOOL! BENFIKA DOLAZI DO IZJEDNAČENJA! Jaremčuk postiže gol 10 minuta po ulasku na teren. Ispala je odbrana Ajaksa posle odbrane svog golmana Pasvera, na pravom mestu je bio domaći fudbaler i pokupio je odbitak.

72. minut: Atletiko je stigao do dvocifrenog broja udaraca posle novog udarca Žoaa Feliksa. Ali još nema tog drugog gola. U međuvremenu, Jaremčuk je zamenio Evertona u timu Benfike, dok je Junajted uveo Matića, Van Bisaku i Telesa umesto Lindelefa, Pogbe i Šoa.

63. minut: Dve velike šanse u Portugalu. Prvo je Darvin Nunjez pucao snažno pored desne stative za Benfiku, da bi odmah potom na drugoj strani Mazraui šutirao pravo u golmana Vlahodimosa.

60. minut: Pokušava Atletiko da dođe do još jednog gola protiv Mančestera, kako bi na "Old Traford" otputovao u nešto mirnijoj atmosferi... Videćemo da li će uspeti u toj nameri. Žuti karton sada dobija Reinaldo Mandava.

55. minut: Apsolutno ništa vredno pomena se nije desilo na obe utakmice u ovih uvodnih deset minuta drugog poluvremena. I dalje su u prednosti Atletiko i Ajaks. Žute kartone su kod Benfike "zaradili" Nunjez i Ramos, dok su u Junajtedu požuteli Šo i Lindelef.

46. minut: Počelo je drugo poluvreme na "Vanda Metropolitanu", a Ljorente se nije dobro namestio za šut... Tri minuta kasnije počinje i akcija u Portugalu.

POLUVREME: Otišli smo na 15 minuta pauze na obe utakmice.

NADOKNADA: Tri minuta u Portugalu, već smo na pauzi na "Vanda Metropolitanu".

45. minut: PREČKA! Umalo da Atletiko na poluvreme ode sa dva gola prednosti, zaista malo je nedostajalo za tako nešto... Veliki pad koncentracije, Korea je šutirao nakon odličnog centaršuta, lopta se odbila od zemlje, ali ipak nije završila iza leđa golmana De Hee.

35. minut: Uzbudljivo je večeras na dve utakmice Lige šampiona. Gledamo zaista sjajan fudbal i deluje da nas čeka još dosta golova do kraja večeri, naročito na meču koji se igra u Portugalu. Kristijano Ronaldo za to vreme pokušava da iznenadi Jorgandžije, ali šutira pored stative.

29. minut: GOL! DAO JE GOL SAM SEBI, PA SE ISPRAVIO! Ale je strelac pogotka za Ajaks, koji vraća prednost ovoj ekipi! Lepo pozicioniranje nakon centaršuta omogućilo mu je da plasira loptu u mrežu.

26. minut: AUTOGOL U PORTUGALU! Ajaks je izgubio prednost... Sebastijan Ale je nespretno reagovao ispred svog golmana i umesto da pusti njemu da jednostavno odbrani šut, lopta se odbila u mrežu.

22. minut: Kakvo je veče već iza nas, pokazuje činjenica da je i Aleksandar Mitrović postao rekorder Čempionšipa. Pogledajte njegov istorijski gol OVDE.

18. minut: GOOOOOOOOOOOOOOOOL! DUŠAN TADIĆ DOVODI AJAKS U PREDNOST PROTIV BENFIKE! Majstorski potez kapitena Kopljanika i veliki, veliki gol za Holanđane!

12. minut: Na utakmici u Portugalu nema prevelikih šansi, baš kao ni na "Vanda Metropolitanu" nakon spektakularnog gola Feliksa.

7. minut: GOOOOOOOOOOOL! 1-0! KAKAV GOL ZA ATLETIKO! Žoao Feliks dovodi domaće u prednost posle sjajnog udarca glavom sa desetak metara. Pobegao je Megvajeru, koji je još jednom pokazao svoje manjkavosti. Lopta se potom odbila od stative i završila iza leđa De Hee.

3. minut: Od samog starta kreće Atletiko agresivno na "Vanda Metropolitanu". Bruno Fernandeš je u poslednjem momentu izblokirao jedan udarac u kaznenom prostoru koji je uputio Himenez.

1. minut: Počele su obe utakmice predviđene za večeras. Ajaks napada sa leve na desnu stranu, baš kao i Mančester junajted na gostovanju Atletiku.

KOMENTAR PRE UTAKMICA

Tako će Dušan Tadić biti u startnoj postavi za ekipu Ajaksa, dok će Nemanja Matić ispratiti početak duela sa klupe sa rezerve Mančester junajteda. Mnogo nade Kopljanici sigurno polažu u svog kapitena i ne bi bilo čudno da on večeras zatrese mrežu Benfike u Portugalu.

Glavni sudija meča u Madridu biće arbitar iz komšiluka, Ovidiju Hacegan iz Rumunije, dok će pravdu u Portugalu deliti Slavko Vinčić iz Slovenije.

STARTNE POSTAVE

Atletiko Madrid - Mančester junajted (Arena Sport Premium 1, RTS 1, 21.00)

Atletiko Madrid (4-4-2): Oblak - Mandava, Savić, Himenez, Vrsaljko - Renan Lodi, Kondogbija, Erera, Ljorente - Žoao Feliks, Korea

Mančester junajted (4-2-3-1): de Hea - Šo, Megvajer, Varan, Lindelef - Pogba, Fred - Sančo, Fernandes, Rašford - Ronaldo

Benfika - Ajaks (Arena Sport Premium 2, 21.00)

Benfika (4-4-2): Vlahodimos - Grimaldo, Vertongen, Otamendi, Žilberto - Everton, Tarabt, Vajgl, Silva - Ramos, Nunjez

Ajaks (4-3-3): Pasver - Blind, Martinez, Timber, Mazraui - Gravenberč, Berghuis, Alvarez - Tadić, Ale, Entoni

Video: Srpska zver Darko Stošić je spreman okršaj s De Frajsom: Ispratili smo ga na put po šampionski pojas

(Telegraf.rs)