Partizanu protiv Sparte sudi Šveđanin koji je video "rapsodiju" Vojvodine protiv Sampe pre 7 godina

U pitanju je sudija Andreas Ekberg

Printskrin: Youtube / JHA

Fudbalere Partizana očekuje jedan od najbitnijih mečeva u dosadašnjem toku sezone. Oni će 17. februara igrati protiv Sparte u Pragu u okviru meča šesnaestine finala Lige konferencija, a glavni arbitar na ovom meču biće Šveđanin Andreas Ekberg.

Ekberg je relativno nepoznat domaćoj javnosti, s obzirom na to da nije učestvovao u mnogo utakmica domaćih predstavnika tokom njihovih epizoda u Evropi.

Ipak, u svom "si-viju" može se pohvaliti da je ipak imao dodirne tačke sa Srbijom. Pre dve godine je bio glavni arbitar na meču mladih reprezentacija Srbije i Austrije do 21 godine na prvenstvu Evrope za fudbalere u ovom uzrastu, gde je naša reprezentacija poražena sa 2:0.

Osim toga, Ekberg je delio pravdu i na "čuvenom" meču između Sampdorije i Vojvodine u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope od pre sedam godina, kada su Novosađani ubedljivo slavili u Italiji sa 4:0.

Možda će ovoga puta Ekberg doneti sreću Partizanu, dok će njegovi pomoćnici na meču biti Mehmet Ćulum i Fredrik Klajver kraj aut linije, dok je uloga četvrtog sudije pripala Mohamedu Al-Hakimu, koji takođe dolazi iz Švedske.

Video: Stanojević više misli na Kragujevac, nego na Spartu: Ostalo nam je još 15 utakmica

(Telegraf.rs)