"Nadamo se pobedi protiv Sparte": Urošević optimističan pred meč Lige konferencija

Pucaju od samopouzdanja u Partizanu očigledno

Foto: Arena sport

Fudbaleri Partizana uspeli su da prezime u Evropi i naredni rival u okviru šesnaestine finala Lige konferencija će im biti ekipa Sparte iz Praga, meč ova dva tima je na programu u četvrtak, 17. februara, s početkom od 21 časa. Veliki izazov je ispred crno-belih, a levi bek ove ekipe, Slobodan Urošević očekuje pozitivan rezultat, pa čak i pobedu u Češkoj.

Urošević je stigao u Partizan pre četiri godine, dok ove sezone beleži možda i najbolje partije otkako je došao u klub iz srpske prestonice. Pored zahvalnih defanzivnih zadataka, on je u nekim mečevima bio poprilično aktivan i u ofanzivi.

Tokom vikenda postigao je gol u pobedi protiv Radničkog, dok je u glavama navijača i njegov prelep pogodak koji je postigao na meču protiv Genta.

Ono što posebno može da obraduje navijače Partizana je i nivo samopouzdanja i optimističnosti s kojom Urošević, a verovatno i ostali igrači ulaze u meč sa Spartom, od koga zavisi da li će nastaviti svoj put u Ligi konferencija. Levi bek Partizana ističe da očekuje pobedu i pozitivan rezultat pred revanš u Beogradu.

- Misli su totalno okrenute ka Sparti i postoji ogromna želja da se taj meč završi pozitivno po nas i da se u drugi meč koji se igra na našem stadionu uđe sa manjim pritiskom. Nadamo se pobedi i pozitivnom rezultatu, kao i na svakoj drugoj utakmici, to je glavni cilj - rekao je Urošević.

Kao što je gorepomenuto, Partizan je uspeo da slavi protiv Radničkog u Nišu sa 2:0 u prvom meču prolećnog dela sezone, a kako to i levi bek Partizana smatra, ovo je bila veoma teška utakmica, pogotovo kada se uzme u obzir i snaga protivnika, a i gostujući teren na kom su igrali.

- Uvek je prva utakmica nakon pripremnog perioda najveći izazov, pogotovo kada se igra protiv teškog protivnika. Izuzetno su nam važni bodovi i na svakoj utakmici dajemo svoj maksimum da bismo došli do sva tri boda. Drago mi je što smo ovaj deo sezone započeli pobedom i nadam se da ćemo tako nastaviti i u narednim utakmicama koje su nam od velikog značaja - istakao je Urošević.

Na ovom meču, Urošević je postigao drugi gol svoje ekipe, dok je sigurno mogao postići i još jedan, samo da se bolje snašao. Urošević je ujedno istakao i da je srećan zbog gola, jer prevashodno, njegov zadatak je defanziva.

- Propustio sam prvu šansu na početku utakmice, ali sam to ispravio na kraju. Srećan sam sto šam postigao još jedan gol u dresu Partizana, moj deo posla je defanziva, tako da mi mnogo znači kada izađem iz tog okvira i postignem pogodak.

Takođe, ovaj meč je obeležio i stravičan sudar fudbalera Radničkog i golmana Partizana, Aleksandra Popovića, koji je kolima hitne pomoći prebačen u bolnicu, gde su konstatovali blaži potres mozga.

- Bilo je izuzetno teško nastaviti neometano utakmicu nakon što su nam saigrača izveli sa stadiona u kolima hitne pomoći, ali morali smo da se što bolje fokusiramo na igru i odigramo utakmicu do kraja onako kako se od nas očekuje.

Partizan iza sebe ima i veoma teške pripreme, gde nisu baš briljirali rezultatima, međutim, sve to je iza njih i kako i levi bek smatra, umor ne sme da predstavlja problem.

- Forma je na nivou koji se od nas očekuje i traži, iskoristili smo maksimalno pripremni period i spremili se za utakmice koje nam predstoje. Umor uvek postoji posle priprema, ali to je normalno i ne ometa nas - zaključio je Urošević.

Video: I Urošević pogodio mrežu Proletera, Partizan dominira na Karađorđu

(Telegraf.rs)