Stanković se uporedio sa Barelom: "Ostavlja dušu na terenu, ima izuzetan šut i radi za ekipu"

Fudbaleri Intera su večeras prošli dalje u Kupu Italije

Foto: Đorđe Kostić/Fakultet za sport

Ekipa Intera uspela je da se plasira u polufinale Kupa Italije u fudbalu posle samouverene igre protiv Rome na svom terenu (2:0) uz evrogol Aleksisa Sančeza, koji je zatresao mrežu "za TV špice". Trener Dejan Stanković je baš pred ovaj susret pričao o igrama svog nekadašnjeg tima u ovoj sezoni.

Izneo je nekoliko zanimljivih zapažanja, pre svega vezanih za aktuelnog stratega, Simonea Inzagija, za kojeg tvrdi da vodi Inter u pravom smeru. Klub se nalazi u samom vrhu Serije A, a isto tako je daleko dogurao u masovnijem takmičenju.

- Inzagiju ide veoma dobro u Interu. Posle teškog početka oni sada igraju prelepo za oko, igraju za navijače i klub. Inzagi ih tera da igraju dobro, imaju malo slobode, ali su uvek dobro organizovani na terenu. Igrali smo zajedno i znam da pazi na najsitnije detalje. Dobio je priliku i iskoristio je da vodi veliki tim kao što je Inter, koji se bori da odbrani titulu i bori se da se vrati na visok nivo u Evropi - istakao je Stanković.

A onda je aktuelni trener Crvene zvezde rekao da je igrač koji ga najviše podseća na njega iz ranijih dana ni manje ni više nego Nikolo Barela.

- Sada su druga vremena, ali onaj koji ostavlja dušu na terenu je Nikolo Barela. On je neko ko mi se sviđa, ima izuzetan šut i radi za ekipu - rekao je strateg beogradske ekipe.

Inače, Stanković je ukupno deset godina nosio dres Intera i u njemu je i završio karijeru 2013. godine, zabeleživši 326 nastupa u svim nadmetanjima uz 42 postignuta gola. Osvojio je pet uzastopnih titula, uključujući i "tripletu" iz 2010. godine kada su došli do "skudeta", Lige šampiona i Kupa Italije.

Video: Stanković jednog stranca otpisao, drugu dvojicu nije: Zvezda ne može da čeka nikog

(Telegraf.rs)