Kralj Mitar ponovo tresao mrežu: Dva pogotka Srbina u pobedi Fulama, još jedan mu fali da uđe u istoriju!

Srpski napadač doneo je vođstvo ekipi sa "Krejven Kotidža" u 29. minutu, a potom je duplirao prednost crno-belih u 50. minutu

Foto: Tanjug/AP

Nismo ništa manje ni očekivali! Novo kolo, novi golovi za Aleksandra Mitrovića. Srpski napadač zatresao je mrežu Milvola ne jednom, već dva puta u utakmici 31. kola engleskog Čempionšipa, čime je prišao jako, jako blizu da uđe u istoriju ovog takmičenja kao fudbaler koji postigao najviše golova ikada u jednoj sezoni.

Igrao se 29. minut kada je Mitrović uspeo da se nađe na pravom mestu u pravo vreme, kako bi sproveo jednu odbijenu loptu u nebranjeni deo mreže. To mu je bio 29. pogodak u sezoni, a Fulam je u tom momentu poveo sa 1:0.

Odmah na početku drugog poluvremena, stigao je i drugi pogodak. Tačno u 50. minutu susreta, Mitar je zatresao mrežu za 2:0 i faktički približio crno-bele na korak od velike pobede, a sebe od ulaska u istoriju. I ovaj put se našao na pravom mestu posle odbitka, nakon čega je smestio loptu u mrežu.

Ovo mu je inače bio ukupno 100. gol u engleskom fudbalu! Kakav podvig, slobodno možemo reći - i sam za ulazak u istoriju.

Konačan rezultat postavio je Bobi Rid u 87. minutu, a naš Aleksandar Mitrović izašao je sa terena u prvom minutu nadoknade vremena u korist Munjiza Rodriga. Prethodno je stigao da dobije i žuti karton od glavnog sudije Donohjua u 84. minutu, ali ga to sigurno nije mnogo potreslo.

Rekord Čempionšipa inače drži Ivan Toni sa ukupno 31 postignutim golom, a zanimljivo je da je to učinio baš prošle takmičarske godine u dresu Brentforda. Mitrović je sada na 30 golova i videćemo da li će već za vikend na gostovanju Halu uspeti da se izjednači ili pretekne engleskog fudbalera.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telergaf.rs)