Koje su ozbiljne evropske klubove odbili igrači Zvezde samo da bi igrali na Marakani?

Dragović i Motika su imali najozbiljnije ponude, ali nisu hteli ni da ih razmatraju

Foto: FK Crvena zvezda, Wikimedia

Fudbaleri Crvene zvezde završili su zimske pripreme posle tri nedelje napornog rada u Antaliji. Sam kraj nije bio onakakv kakav su planirali, pošto je poslednji kontrolni meč protiv Altaha prekinut već posle 23 minuta zbog stravičnog nevremena.

Zvezda je tokom zimskog prelaznog roka imala i određene korekcije, pošto su tim napustili Miloš Degenek, Njegoš Petrović i Marko Lazarević, a stigli su Ohi, Kristijano Pićini, Nemanja Motika, a do kraja prelaznog roka na Marakani se nadaju da će doći i Ado iz Šerifa.

Zvezdan Terzić je nedavno izjavio da je i ovaj prelazni rok dokaz da je Zvezda porasla kao klub, jer prodaje igrače Milanu, a talente kupuje u Bajernu.

Ali, to nije jedini pokazatelj da je Zvezda napredovala kao klub, a na to ukazuje i broj klubova koje su odbili Zvezdini igrači. Bilo oni koji su i dalje na Marakani, ili oni koji su ovog prelaznog roka postali novi igrači crveno-belih.

Nemanja Motika je izabrao Zvezdu i pored brojnih drugih ponuda koje je imao i to od ozbiljnih velikana. Tražili su ga Lacio i Fiorentina iz Serije A, kao i nemački velikan Hamburg, koji je sada u drugoj ligi.

Najtraženiji igrač Zvezde ovog prelaznog roka bio je Aleksandar Dragović, koji je imao četiri ozbiljne ponude. Kako saznajemo, Dragovića su želeli Herta, Hofenhajm, turski Trabzon i Dinamo iz Moskve, koji je bio najkonkretniji i nudio najviše novca.

Edmund Ado nije želeo u Midtjiland zbog Zvezde. Iako se pisalo da je igrač sve dalje od Zvezde, transfer nije propao i na Marakani se nadaju da će reprezentativac Gane uskoro potpisati.

Kristijano Pićini je takođe imao ponude iz Italije, ali se opredelio za Crvenu zvezdu.

Video: Kiša i grad prekinuli poslednji meč Zvezde u Turskoj

(Telegraf.rs)