Lepe vesti iz Partizana: Marković počeo da trenira, biće spreman za početak priprema

Kapiten crno-belih se uspešno oprvaio od teške povrede ramena, zadobijene na meču sa Florom u Talinu

Kapiten Partizana, Lazar Marković spremno će dočekati početak zimskih priprema za prolećni deo sezone pošto se uspešno oporavio od teške povrede ramena, zadobijene krajem novembra na meču u Talinu. Krilni napadač je već počeo individualno da trenira kako bi telo posle duge pauze koliko-toliko doveo u optimalno stanje pred napore koji tim očekuju u dve faze rada, prvo u Beogradu potom i na Kipru.

Markoviću društvo tokom treninga pravi cimer Saša Zdjelar koji takođe "uvodi" organizam u trenažni proces posle zimske pauze, dok Marković već izvesno vreme trči i radi vežbe snage, koje uključuju i ruke, kako bi ojačao desno rame,

Povratak Markovića u ekipu i roster biće svakako veliko pojačanje za crno-bele i trenera Aleksandra Stanojevića, jer je kapiten minule jeseni gotovo vratio formu iz vremena kada je bio jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope i bio je jako bitan faktor Partizana u mnogim utakmicama sve do spornog duela sa Florom.

Podsetimo, Marković je tog 25. novembra ostao na klupi u Estoniji, na meču petog kola Lige konferencija, jer ga je mučila blaža povreda, ali je zbog negativnog rezulata stisnuo zube i ušao na teren u drugom poluvremenu protiv Flore, da bi u smiraju utakmice doživeo tešku povredu - četvorostruki prelom ključne kosti, usled duela i pada na desno rame.

Odmah je prevezen u bolnicu u Talinu, gde je rame imobilisano i iste noći se vratio sa ekipom u Beograd. Sutradan i narednih nekoliko dana bio je u konatktu sa tri stručnjaka, koji su na kraju "prelomili" sa hiruški zahvat nije potreban, već da rame može da se oporavi prirodnim putem.

Još tada je Markoviću predviđana pauza do sredine januara, što se ispostavilo kako dobra procena, pa će vezista od prvog dana priprema biti na raspolaganju stručnom štabu.

Video: Dušan Tadić poručuje Aleksandru Mitroviću: Ljut sam jer igra u Čempionšipu

(Telegraf.rs)