Partizan bez levog beka: Da li Stanojević menja formaciju za Kolubaru?

Lider na tabeli ima tri igrača na pomenutoj poziciji, ali svako od njih iz različitih razloga ne može da se stavi na raspolaganje stučnom štabu

Foto: Nikola Tomić

U poslednjem meču jesenjeg dela prvenstva, koje je Partizan okončao kao prvoplasirani tim, trener Aleksandar Stanojević neće imati na raspolaganju nijednog levog beka. Pomalo apsurdna situacija, jer pomenutu poziciju pokriva čak tri fudbalera, no, sticajem različitih okolnosti nijedan od njih neće biti na raspolaganju stručnom štabu za sutrašnje odmeravanje snaga sa Kolubarom (13.00, Arena sport Premium 1).

Poslednji je "iz priče" ispao Slobodan Urošević, koji je zapravo tokom cele jeseni i prvi izbor Stanojevića uz levu aut-liniju. Standardni defanzivac je u minulom meču sa Metalcem zaradio parni žuti karton, samim tim i suspenziju zbog koje je ranije otišao na zimski odmor.

Drugi izbor - Ivan Obradović, već duže vreme kuburi sa povredom i u proteklih nekoliko utakmica nije bio ni u konkurenciji za sastav, samim tim neće biti u protokolu ni za Kolubaru.

Što se Rajka Brežančića tiče, on odavno nije u takmičarskom ritmu, Stanojević ga nije ni koristio tokom cele jeseni, u kojoj je samo četiri puta ( u svim takmičenjima) bio na klupi za rezervne igrače, dok je sve preostale utakmice proveo van protokola. Zato je jasno da neće biti u sastavu ni u vanrednim okolnostima, iako preostala dva igrača na istoj poziciji nisu u mogućnosti da igraju.

Izvesno je zato da će Stanojević pomenutu poziciju "pokriti" ili sa nekim dva desna beka - Aleksandrom Miljkovićem ili Markom Živkovićem (realnije, jer je već igrao) ili će, pak, posegnuti za promenom formacije (u sistem 3-5-2) kako bi možda pronašao drugačija rešenja.

Video: Menig pocepao mrežu Milanovčana, trener Partizana u transu

(Telegraf.rs)