S kojim sastavom će Zvezda zatvoriti 2021. godinu u derbiju kola?

Crveno-beli u četvrtak popodne igraju protiv TSC-a

Foto: MN Press

Crvena zvezda je na svom poslednjem meču u 2021. godini na Marakani razočarala svoje navijače, a priliku za popravni, odnosno da makar godinu završe trijumfom, imaće od 16.05 časova u Bačkoj Topoli protiv TSC-a!

Nije TSC svakako rival koji je Zvezda mogla da poželi za sam kraj jeseni, pogotovo što imaju pet bodova manje od vodećeg Partizana i što u goste putuju sa određenim kadrovskim problemima.

Problemima u smislu da Dejan Stanković, kao što smo već najavli, neće moći da računa na golmana Milana Borjana i desne bekove Milana Gajića i Marka Gobeljića. Zoran Popović će definitivno zameniti kapitena među stativama, dok će desno ići ili Strahinja Eraković ili Miloš Degenek.

Ukoliko mesto pored desne aut linije zauzme mladi štoper, onda će Radovan Pankov biti partner Aleksandru Dragoviću u centralnom delu, Ako se Stanković odluči za Degeneka desno, Eraković će biti taj u paru sa austrijskim reprezentativcem.

Ima Stanković problema i u veznom redu. Odranije je poznato da Seku Sanogo ne kože da igra, Njegoš Petrović je pod velikim znakom pitanja, dok će i Rišairo Živković odsustvovati zbog povede.

- Gajić ima problem sa zadnjom ložom, takođe i Živković je obnovio povredu koja ga je pred Bragu mučila. Videli ste i u Portugalu da njegov učinak sa loptom nije bio kakav smo očekivali, ali kretnja bez lopte je bila zadovoljavajuća. Tako da, verovatno neće igrati, da imamo još neku utakmicu posle TSC-a, bio bi u konkurenciji, ovako nisam siguran. Takođe, pokušaćemo da „oporavimo“ Petrovića za meč. Nikolić i Falko su spremni kao što ste videli - jasna je bio Stanković na konferenciji.

Pomenuti dvojac će najverovatnije svoju šansu dobiti sa klupe, a u stratnih 11 se očekuju Slavoljub Srnić i Gelor Kanga, kao i Mirko Ivanić, El Fardu Ben i Aleksandar Katai. U napadu će biti Milan Pavkov.

Foto: MN Press

Crveno-belima će, bez dileme, najviše problema u odbrani praviti Stanojev, Zec, Banjac i Vukić, a upravo su poslednja dvojica dali tri gola u ubeldjivoj pobedi protiv Radničkog iz Kragujevca u prethodnom kolu (3:0).

Najteža utakmica u prvenstvu, zato Bačkotopolčani imaće veliki fudbalski praznik. Vlada veliko interesovanje, očekuju se pune tribine, jer na ovim prostorima ima mnogo pristalica Crvene zvezde. Svesni smo težine protivnika i zadatka, tako da sa maksimalnim respektom ulazimo u meč. Svestan sam da će nam biti izuzetno teško da ugrozimo Zvezdu, ozbiljan je protivnik sa individualcima koji u svakom trenutku mogu da reše meč. Ali, nećemo se unapred predavati. Uz dobar pristup kakav imamo na treninzima i kakav smo imali u utakmicama pokušaćemo da dođemo do dobre igre i pozitivnog rezultata. Čeka nas, dakle, spektakl utakmica sa šampionom koji u Evropi postiže zapažene rezultate i kog predvodi ozbiljan stručni štab. Imaćemo vrhunske uslove, posebno za ovo doba godine - rekao je trener TSC-a Žarko Lazetić.

Video: Bakljada za evropsko proleče: Delije popravile atmosferu posle kiksa Zvezde

(Telegraf.rs)