Saznajemo: Zvezda desetkovana u Bačkoj Topoli, igraće bez Borjana i desnog beka

Dejan Stanković sa dosta kadrovskih problema priprema poslednji meč u 2021. godini

Foto: MN Press

Pred fudbalerima Crvene zvezde je u četvrtak poslednjih 90 minuta u 2021. godini, a tačku na jesenju polusezonu pokušaće da stave pobedom na gostovanju u Bačkoj Topoli protiv TSC-a od 16.05 časova.

Ekipa Dejana Stankovića nije uspela da trijumfuje u prethodnom kolu, kada je samo nekoliko dana posle velikog remija u Bragi i plasmana u osminu finala Lige Evrope remizirala sa Radnikom iz Surdulice na snegom okovanoj Marakani - 1:1.

Ono što je problem crveno-belih uoči gostovanja na severu Bačke je podatak da desetkovani ulaze u poslednju i vrlo važnu utakmicu, posebno ako imamo u vidu da zaostaju pet bodova za jesenjim šampionom Partizanom.

Sve osim pobede udaljilo bi aktuelnog šampiona Srbije od odbrane krune, a crveno-beli će nove bodove tražiti bez kapitena Milana Borjana. Iskusni čuvar mreže povredio se tokom utakmice sa Radnikom i neće moći među stative, ali se očekuje da ga provereni Zoran Popović dostojno zameni u toj ulozi.

Ono što je problem više za Dejana Stakovića je izostanak desnog beka. Obojica igrača na toj poziciji, i Milan Gajić i Marko Gobeljić, zadobili su povrede i oni takođe nisu u konkurenciji za sastav.

Ostaje samo da vidimo da li će Stanković ukazati poverenje Strahinji Erakoviću na toj poziciji, ako bude igrao sa četvoricom u defanzivi, ili će se odlučiti za poslednju liniju sa trojicom, pa mu klasični desni bek i neće trebati.

Podsetimo, uoči gostovanja u Bačkoj Topoli van konkurencije je ostao Rišairo Živković koji se povredio u Bragi, dok je trener Dejan Stanković najavio da će medicinski tim probati da oporavi Njegoša Petrovića. U konkurenciji nije ni zbog povrede ranije otpisani Seku Sanogo...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković: TSC mini-finale, imamo za šta da se borimo

(Telegraf.rs)