Zvezdini "dželati" napustili Šerif, da li je jedan već na putu za Marakanu ili Maksimir?

Moldavski klub je ostao bez svoja dva kolumbijska igrača - Frenka Kastanjede i Danila Arbolede

Foto: MN Press

Šerif iz Tiraspolja je ove sezone apsolutni hit evropskog fudbala, izbacili su Crvenu zvezdu, potom i Dinamo Zagreb, zaigrali su u Ligi šampiona gde su slavili i protiv Reala iz Madrida, ali će sada ostati bez svog kolumbijskog dvojca - Frenka Kastanjede i Danila Arbolede.

Inače, oba fudbalera su bili strelci protiv Crvene zvezde. Kastanjeda je postigao gol iz slobodnog udarca u Beograda kada je doveo svoju ekipu u vođstvo, dok je Arboleda udarcem glavom savladao Borjana u Moldaviji i time je poslao svoj tim u narednu rundu.

Već neko vreme se spekuliše da je štoper Danilo Arboleda na meti Crvene zvezde, što je potvrdio i generalni direktor Zvezdan Terzić, ali takođe je za usluge ovog stamenog igrača zainteresovan i Dinamo iz Zagreba koji bi voleo da ga na Maksimiru.

- Arboleda - da! Pregovaramo sa njim. Mislim da je šteta ispustiti jednog takvog igrača koji je igrao na visokom nivou u Ligi šampiona. A dolazi za džabe, jer mu je istekao ugovor. Videćemo u narednom periodu šta ćemo. Skautirali smo dosta igrača kojima ističu ugovori sada ili za šest meseci. Svesni smo da ono što nama treba, a to je dobro, kvalitetno, brzo i mlado, da to mnogo košta. To prevazilazi finansijske mogućnosti Zvezde. A opet, moramo investirati ako želimo da igramo u Ligu šampiona - izjavio je Terzić posle plasmana u nokaut fazu Lige Evrope.

Važno je pomenuti i da je kolumbijski "Karakol Radio" u prednost stavio Dinamo Zagreb, dok se Crvena zvezda i ne pominje kao moguća destinacija ovog štopera.

Pored Arbolede, Šerif je napustio i Frenk Kastanjeda posle dve godine, igrač koji je bio kapiten kluba, on je na svojim društvenim mrežama objavio video klip u kom objašnjava šta je sve postigao s ovim klubom, kao i da će ih uvek pratiti, ma gde god bio.

Kastanjeda je i u dvomeču sa Crvenom zvezdom pokazao da može mnogo toga i da je pravi komandos i "arhitekta" na sredini terena, te se postavlja pitanje, sada kad je slobodan igrač, da li bi Crvena zvezda trebalo da ga dovede u svoje redove?

Video: Zvezda žestoko oštećena: Šerif poveo iz ofsajda, na snimku se sve jasno videlo

(Telegraf.rs)