Ohi stiže u Zvezdu kao kralj strelaca, dao je više golova od kompletne navale Beograđana

Napadač Moldea završio sezonu kao prvi strelac lige sa 27 golova

Foto: MN Press

Fudbaleri Zvezde perfektno su okončali evropsku sezonu, ništa lošije i polusezonu na domaćoj sceni, a daleko na severu Evrope još jedan igrač crveno-belih imao je sezonu za pamćenje - novo pojačanje kluba iz Ljutice Bogdana Ohi Entoni Kvoeme Omoižuanfo, ili samo Ohi.

Kao što je poznato, ovaj napadač stiže uskoro na Marakanu, njegov transfer je dogovoren još ranije i čeka se kao "ozeblo sunce" jer Beograđani prilično "kubure" sa formom špiceva.

Ohi bi konačno trebalo da reši i taj problem u ekipi Dejana Stankovića, ubojitost i završnicu. A u tome je izuzetno dobar.

Ohi je u tek okončanom šampionatu Norveške postigao 27 golova, jedan više od Olsena iz Lilestrema, ovaj poslednji u nedelju u pobedi Moldea protiv Haugesunda 2:1. Ohi je u tom meču zabeležio i asistenciju.

Nažalost po drugoplasirani Molde, titula je na kraju otišla u ruke Bodo/Glimta koji je šampionat završio sa tri boda više.

Koliko je igrač kao što je Ohi potreban na Marakani možda najbolje svedoči podatak da je ovaj golgeter postigao više pogodaka nego čitava navala Zvezde u svim takmičenjima, tu mislimo na trio Pavkov, Dioni, Živković. Zbirno, oni su sabrali ukupno 11 ove sezone.

Rišairo je dao jedan u Kup meču, Dioni jedan u ligi, dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a Pavkov pet u ligi i dva u Ligi Evrope.

Video: Ovacije Dejanu Stankoviću: Najburnije navijanje se čulo kada je na teren izašao trener Zvezde

(Telegraf.rs)