Ćiro Blažević: Pomirio sam se da umirem, želim samo da odem bez bolova

Karcinom koji Ćiro ima je metastazirao

Foto: Marko Jovanović

Legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević (86) nalazi se u veoma teškom stanju zbog borbe koju trenutno vodi sa karcinomom!

U razgovoru za "Jutarnji list", Blažević je priznao da se pomirio sa situacijom i da sa ovog sveta samo želi da ode bez bolova.

- Nalazi su opet loši. Doktori su ubili metastaze na tri mjsta, ali u međuvremenu je rak otišao na kosti, proširio se na rebra i karlicu. Kada mi je doktorica prvi put rekla da nije dobro, PSA vrednost je pokazivala četiri. Sledeći put se već popela na devet, i to je bilo alarmantno, a na poslednjem pregledu vriednosti su stigle do 20 - rekao je Blažević i dodao:

- Već izvesno vreme nema ni Tomislava Ivića, ni Đalme Markovića, ni Ota Barića, ni Vlatka Markovića, nema više ni puno mlađeg Cice Kranjčara. Otišli su naši fudbalski i trenerski divovi pa ne mogu ni ja ostati za seme. Pomirio sam se sa situacijom, jedino još želim da odem bez bolova. Oduviek imam strašno nizak prag tolerancije na bol.

Inače, Ćirko Blažević je početkom 2021. godine bio u Beogradu kako bi primio vakcinu protiv korona virusa i tom prilikom je nasmejao regiju. Na opasku novinara da bi uskoro trebalo da dođe u Srbiju i po drugu dozu, Blažević je tada rekao da su specijalno za njega Rusi smućkali vakcinu u samo jednoj dozi!

- Ništa dvaput, ne idem više. Izvadili su mi tamo i krv da vide kako sam reagovao na vakcinu, valjda test na antitiela. Čuj, kako sam reagovao? Tako da svako malo i bradu moram da brijam, raste k’o u Draže Mihajlovića...

(Telegraf.rs)