Piksijev razgovor s majkom pre i posle Portugala je nešto najjače: "Sine, čujem da su mnogo jaki..."

Desanka Stojković je ponosna na svog sina, za koga kaže da je od detinjstva bio rođeni pobednik

Foto: MN Press, D.K.

Telegraf je imao priliku da ekskluzivno porazgovara sa majkom Dragana Stojkovića Piksija u Pasi Poljani, gde je rođen srpski selektor. Tom prilikom nam je Desanka Stojković pokazala neke fotografije svog sina iz mladosti koje dosad nisu prikazane u javnosti i medijima, a ispričala nam je i hit anegdote sa početaka njegove karijere.

Piksi je preko noći preokrenuo situaciju u srpskom fudbalu, ulio je igračima samopouzdanje i Orlovi sada deluju kao pravi orlovi s nakostrešenim kandžama spremni da se pobiju sa najjačim timovima sveta, a ne poput pilića na koje su ličili pre samo nekoliko godina uz luzerski mentalitet.

Koliko je Piksi bio pun samopouzdanja pred meč protiv Portugalije, jasno pokazuje i razgovor koji je imao sa majkom, koji nam je Desanka otkrila.

- Gledam često utakmice i naše i strane, znala sam da je Portugalija dobra u fudbalu, pa sam mu nedavno kazala: "Sine, čujem da su oni dosta jaki". On mi je odgovorio: "Majko, ja se njih ne bojim, idem samo na pobedu, verujem u sebe i ništa ne može da me iznenadi".

Desanka se sa svojim sinom čula i nakon velike pobede u Lisabonu.

- Zvao me je telefonom, mnogo je srećan, veruje u sebe i u svoj tim. Rekla sam mu: "Sine, da znaš samo, Beograd se zapalio, baklje, gore, zastave se viju" On mi kaže: "Mogu da zamislim, majko". Toliko se ponosim njime, znam da nisam nešto posebno, ima toliko majki fudbalera, ali moj sin je zaista prvo izuzetan čovek pa onda sportista. Takav je bio od detinjstva, rođeni pobednik... - kaže ponosna majka.

Video: Piksi priznao da je pobegao u svlačionicu posle Mitrovićevog pobedničkog gola: Nisam smeo da gledam

(Telegraf.rs)