Poker Orlova na Marakani, Piksijeva Srbija isprašila Katar pred rat sa Ronaldom

Bolje teško da je moglo, ali ono pravo će se videti tek u nedelju...

Foto: Marko Jovanović

Fudbaleri Srbije savladali su Katar u Beogradu sa ubedljivih 4:0 u poslednjoj utakmici pred meč decenije sa Portugalijom koji će odlučiti da li će naši "Orlovi" otići direktno na Svetsko prvenstvo.

Orlovi su protiv Katara odigrali meč krajnje prijateljskog karaktera, gde je selektor Dragan Stojković Piksi razigravao nekoliko igrača baš za naredni meč protiv Portugalije. Primetna je bilo u igri da se radi o "B" timu naše selekcije, odnosno, igračima koji nisu dobijali šansu u dosadašnjim utakmicama.

Ukoliko je suditi prema onome što je viđeno tokom prvog poluvremena sa Katarom, moraće Piksi da izađe u najjačem sastavu na megdan Portugaliji, ukoliko želi da dođe do pobede i direktnog plasmana na Svetsko prvenstvo. Ruku na srce, to se videlo i po samom ulasku Dušana Vlahovića i još nekolicine prvotimaca, cela reprezentacija je počela da odiše nekom svežinom.

Srbija - Katar 4:0 (1:0)

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković-Savić - Spajić, S. Mitrović, Pavlović - Radonjić, Grujić, Maksimović, Mladenović - Živković, Lukić - Jović.

Katar (3-5-2): Al Šeb - Migel, Kuki, Salman - Mohamed, Madimo, Elamin - Hatim, Al Bajati - Ali, Muntari.

Foto: Marko Jovanović

Samo prvo poluvreme je bilo izuzetno nezanimljivo i neefikasno, tek je viđena po jedna šansa na obe strane. Srbija je zapretila u petom minutu preko Maksimovića, dok je protivnik zapretio u 23. minutu, kada je Vanja Milinković-Savić uspeo da odbrani udarac Almoreza.

Izuzev ove dve mini-prilike, viđen je i gol ali tek u 47. minutu u samom smiraju prvog poluvremena. Naizgled bezazlena situacija, Radonjićev centaršut po zemlji, Al Šeb je reagovao, ali tek toliko da je odbije do Saše Lukića koji je ostao sam na 10-ak metara od gola i preciznim udarcem je postigao pogodak.

Rezultatom od 1:0 se i otišlo na odmor.

Drugo poluvreme je donelo neku novu selekciju Srbije, izvršeno je nekoliko izmena i to se odmah i videlo u igri Srbije.

Naša reprezentacija je krenula u napadački fudbal i rezultati su viđeni posle samo šest minuta u drugom poluvremenu. Igrao se 51. minut, odbrana Katara je posustala po prvi put na meču, lopta je došla do Luke Jovića, a ovaj je sam sa 11 metara pogodio mrežu.

Žargonski rečeno, nije ni prestalo radovanje Srbije, već su postigli novi gol. Posle samo dva minuta od gola Jovića, svoj pogodak je postigao i Dušan Vlahović posle sjajne akcije u kojoj su učestvovali Sergej Milinković - Savić i Nemanja Radonjić.

Posle ovog pogotka, posustala je malo igra Srbije, stali su na loptu, napadali su ali su čekali šanse svog protivnika, te do kraja utakmice nisu ni imali više šansi. Odnosno, pokušao je Radonjić udarcem u 78. minutu, ali daleko je to bilo od neke ozbiljnije pretnje.

Konačno, uspeli su da dođu do još jednog pogotka, igrao se 83. minut igre, ponovo je Radonjić pobegao svojim čuvarima, ostavio je loptu Sergeju Milinkoviću-Saviću, a ovaj je preciznim udarcem sa 10 metara pogodio praznu mrežu i tim golom je postavio konačan rezultat od 4:0.

Video: Vlahović: Ovo je najbolji mogući početak za sve nas

(Telegraf.rs)