Milan "ostavio" pobedu na stativi u Derbiju dela Madonina, Inter penalima zaustavio Rosonere

Podela bodova u velikom gradskom derbiju

Foto: Tanjug / AP

Mnogo se očekivalo od Derbija dela Madonina, a Inter i Milan su nam "isporučili" interesantnu fudbalsku predstavu u kojoj se ništa nije moglo nagovestiti do poslednjih minuta. Epilog je bila podela bodova, koja je ostavila gradske rivale u samom vrhu tabele, ali je istovremeno ostavila gorak ukus u ustima - 1:1 (1:1).

Gledali smo "ludo" prvo i ne tako ludo drugo poluvreme u velikom derbiju na "San Siru". I jedni i drugi imali su želju da pobedom protiv gradskog rivala naprave korak ka prvom mestu i čelu tabele, a može se reći da im je podela bodova ponajmanje odgovarala od svega. Ipak, upravo ona se na kraju i desila.

Taman što je igra počela da se razvija videli smo i prvu kontroverznu situaciju. U devetom minutu, arbitar Danijele Doveri je pokazao na penal koji je morao da proveri uz pomoć VAR tehnologije. Frank Kesi je bio "krivac" zbog starta u kaznenom prostoru i Hakan Čalhanoglu realizovao je naknadni kazneni udarac.

Međutim, sreća Nerazura trajala je samo nekoliko minuta. Nakon jednog slobodnog udarca sa leve strane terena u 16. minutu, Stefan de Fraj je umesto da izbaci loptu negde daleko od svog gola, uspeo glavom da je smesti pravo u mrežu. Šutirao je gotovo kao pravi napadač.

Međutim, sudiji Danijeleu Doveriju se večeras "osladilo" da pokazuje na belu tačku, pa je u 26. minutu to učinio još jednom. Ovoga puta je Balo Ture oborio Matea Darmijana i glavni arbitar je opravdano dosudio još jedan penal za Inter.

Čudno ili ne, Lautaro Martinez je ovoga puta preuzeo odgovornost, a Čiprijanu ga je zaustavio. Verovatno se i sam Simone Inzagi tada pokajao što se Čalhanoglu nije našao na mestu izvođača, baš kao što je to bio slučaj prvog puta.

Foto: Tanjug / AP

Videli smo na isteku prvog poluvremena još dve velike šanse za Inter. Prvo je Nikolo Barela izblokiran u poslednjem trenutku od strane odbrane Milana, da bi minut kasnije i Lautaro pokušao da se "iskupi" za promašeni penal, ali je šutirao pored leve stative.

Drugi deo utakmice bio je daleko manje uzbudljiv od prvog. I jedni i drugi pokušavali su da dođu do gola, ali je to bilo krajnje jalovo. Solidnu šansu imali su Milanezi preko Zlatana Ibrahimovića iz slobodnog udarca u 82. minutu, ali mu je Samir Handanović odbranio taj udarac.

I onda - 90. minut i luda, luda šansa za Milan! Salemakers je šutirao i pogodio levu stativu, imao je Handanović mnogo sreće, pošto je na loptu potom naleteo i Kesi, ali je nije smestio u mrežu, već pored okvira gola.

Inter je tako ostao na trećoj poziciji sa 25 bodova, dok se Milan izjednačio sa Napolijem na prvoj poziciji sa 32 boda, te tako nije iskoristio njihov kiks protiv Verone ranije danas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanojević posle remija protiv Proletera: Teško je pobediti svaku utakmicu, to smo videli i danas

(Telegraf.rs)