Srbin doneo Hrvatima radost u Zagrebu: Dinamo preokretom čuva šanse za prolaz u LE

"Modri" su bili bolji na svom stadionu od Rapida

Printskrin: Youtube/Hrvatska Nogometna Televizija

Srpski fudbaler Komnen Andrić postao je heroj Dinama iz Zagreba pošto je postigao gol za pobedu protiv Rapida iz Beča (3:1), te je na taj način uspeo da sačuva šanse hrvatskog kluba da se plasira u narednu fazu takmičenja u Ligi Evrope.

Meč nije počeo najbolje za "Modre", njihova odbrana je kiksnula već u 8. minutu meča što je iskoristio Knasmilner i postigao je gol za 1:0, čime je utišao Maksimir i gurnuo Dinamo na samo začelje grupe H.

Međutim, nije dugo trajalo slavlje ekipe iz Austrije, prošlo je samo četiri minuta od gola, kada je Bruno Petković iskoristio asistenciju Mislava Oršića i poravnao je rezultat na 1:1. Potpuni preokret je stigao u 34. minutu, kada su Zagrepčani slavili jednog fudbalera iz Srbije, Komnen Andrić je ostao sam na petercu i mirno je loptu koju mu je poslao Franjić ubacio u mrežu. Pobedu je potvrdio Josip Šutalo golom u 83. minutu.

Ovom pobedom, Dinamo je uspeo da se popne na drugo mesto u grupi sa šest bodova, dok je Rapid poslednji sa samo tri poena. Prvo mesto suvereno drži Vest Hem sa 10, dok je Genk na četiri boda.

Ostali rezultati u Ligi Evrope:

Antverpen - Fenerbahče 0:3

Bajer Leverkuzen - Betis 4:0

Braga - Ludogorec 4:2

Crvena zvezda - Midtjiland 0:1

Ferencvaroš - Seltik 2:3

Lester - Spartak Moskva 1:1

Marselj - Lacio 2:2

Video: Kiša lije kao iz kabla na Marakani, a pesma Delija ne staje: Pogledajte u kakvim uslovima se igra

(Telegraf.rs)