Srbija opet ima odličnu šansu da ugrozi Ukrajinu za direktno mesto u Ligi šampiona

Rezultati u Ligi šampiona izuzetno su pogodovali našem fudbalu

Ilustracija: Nikola Jovanović Printskrin: Kassiesa.net

Kako se približavaju evropski mečevi Crvene zvezde i Partizana, tako već gledamo i kalkulišemo šta je potrebno da Srbija napreduje na listi nacionalnog koeficijenta, gde je trenutno samo jedno mesto ispod jedanaestog, koje donosi direktno mesto u Ligi šampiona.

Ukrajina se nalazi na 11. mestu sa 31.000, dok je Srbija mesto ispod sa 29.125 bodova. Ali, Srbija sada može dodatno da napreduje, pošto Zvezda i Partizan mogu teoretski da sakupe zajedno maksimalnih 1.000 bodova ukoliko izvojevaju pobede protiv Midtjilanda i Genta.

Rezultati prvih mečeva Lige šampiona su pogodovali, jer je Dinamo iz Kijeva poražen od Barselone na svom terenu sa 1:0, Viljareal je pobedio Jang Bojs, pa tako ni Švajcarska, koja može da ugrozi Srbiju nije dobila dodatne bodove, a poražen je i Zenit kao predstavnik Rusije, koja je takođe u dometu Srbije, jer je 10. na listi sa 31.682 boda.

Za Srbiju bi odlično bilo kada bi se ovakav trend rezultata nastavio i u večerašnjem programu Lige šampiona, gde je potrebno da Real pobedi Šahtjor na svom terenu i da Mančester Siti kod kuće slavi protiv Briža, što je i realno da se desi.

A onda nam ostaje da se nadamo pobedama večitih u četvrtak, kao i porazima Zorje u Ukrajini protiv CSKA iz Sofije, Genka kod kuće protiv Vest Hema, Antverpena u Belgiji protiv Fenerbahčea, Spartaka protiv Lestera u gostima i Bazela na Kipru protiv Omonije.

Printskrin: Kassiesa.net

Srbija faktički samo još teoretski nije obezbedila bar 15. mesto, koje donosi dva mesta u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Međutim, što je bolja pozicija, to je i bolja siuacija za klubove, koji preskaču runde kvalifikacija sa svakom boljom pozicijom.

Video: Bugarski Bekam počeo da kopira Ibrahimovića: Bivši igrač Zvezde se veseli uz Nadu Topčagić

(Telegraf.rs)