Dramatične scene u Norveškoj: Igrač doživeo srčani udar na terenu, svi se setili Eriksena

Na svu sreću, on je preživeo i nalazi se u bolnici na daljim ispitivanjima

Foto: Instagram / @emilspals / Printscreen

Nove neprijatnosti na fudbalskim terenima u Evropi. Islandski fudbaler Emil Palson kolabirao je na terenu tokom utakmice druge lige Norveške između Sogndala i Stjerdals Blinka u ponedeljak uveče, nakon što je doživeo zastoj srca, objavio je njegov, domaći klub na društvenim mrežama.

Incident se dogodio u 12. minutu utakmice kada je Palson samo pao na terenu stadiona "Kampus" u zapadnoj Norveškoj.

- Emil Palson je doživeo zastoj srca u 12. minuta igre. Palson je uspešno reanimiran, a potom helikopterom trasnportovan u Haukeland bolnicu na dalja ispitivanja i lečenje - napisao je Sogndal.

Meč je momentalno prekinut, a igrači su poslati u svlačionice kako ne bi svedočili dramatičnim scenama. Lekari su ubrzo bili na licu mesta i pružili su pomoć fudbaleru Sogndala.

- Palson je živ i trenutno se vrše ispitivanja u Haukeland bolnici. Nećemo se oglašavati više dok se ne saznamo više informacija. Nadamo se da ćemo više znati sutra tokom jutra - rekao je Geir Inge Hegeštad, jedan od čelnih ljudi Sogndala.

Palson igra za Sogndal na pozajmici iz prvoligaša Sarpsborga 08. Ovaj događaj samo je osvežio sećanje na ono što se desilo Kristijanu Eriksenu na Evropskom prvenstvu ovog leta u Kopenhagenu.

Video: Luda utakmica u Gornjem Milanovcu: Čim je počelo drugo poluvreme Metalac se opet vratio u život

(Telegraf.rs)