Zemun poveo, pa video uragan "Romantičara": Ples OFK-e po kiši i nova pobeda u Gornjoj Varoši

OFK Beograd u samo tri dana odneo dve pobede protiv gradskog rivala, u subotu je ona imala daleko veći značaj - 1:3

Foto: youtube/MerkurXtip

Fudbaleri OFK Beograda idu kući pevajući iz zemunske Gornje Varoši, razlog tome je nova autoritativna pobeda u derbiju sa domaćim sastavom, u okviru Srpske lige "Beograd" - 3:1.

Kao i pre tri dana na istom mestu, kada su treneri dva tima poslali kombinovane sastave u Kupu na teritoriji glavnog grada, ponovo je ishod bio isti, tačnije skoro isti, pošto je taj okršaj završen sa istim brojem lopti u mreži Zemunaca, a nijednom u mreži "Romantičara".

U subotu su domaći igrači pružili daleko jači otpor lideru na tabeli, prvi poveli, čak i imali veliku šansu za 2:0.

Video: Projektil poslat u samo rašlje: Zemun poveo golčinom u derbiju protiv OFK Beograda

Strelac vodećeg gola bio je Dakić već u 8. minutu, sjajno je tukao van kaznenog prostora, a pitanje je u kom bi pravcu išla utakmica da je nedugo potom Stevanović, umesto rukom, loptu u mrežu smestio glavom, te mu je pogodak poništen.

Tako je otišla u nepovrat baš velika prilika da Zemun uspostavi rezultatsku kontrolu i možda ode i do trijumfa.

Video: Božja ruka na zemunski način: Igrač Zemuna kopirao Maradonin gol, ali sudija ga je video

Ubrzo, stigla je kazna - nastavak meča doneo je potpuni preokret.

Gosti su najpre došli do egala preko Ranđića, a onda je talentovani tinejdžer Mihajlo Mikan (jedan od dvojice bonus igrača u postavi) majstorski matirao golmana Zemuna Davidovića, za preokret i veliko slavlje "Plave unije".

Video: Sinhronizovali se: Taurunum bojsi zapalili baklje i na terasi zgrade s koje gledaju derbi s OFK-om

Nastavak je doneo još žustriju igru domaćih, evidentna je bila želja da što pre dođu do gola, "Romantičari" su bili potisnuti u tom periodu, al i idovoljno kvalitetni da uzvrate - novim golom. U 54. minutu kiks u defanzivi Zemuna iskoristio je Ugrica, pogodio za 3:1 i meč lišio rezultatske neizvesnosti, mada je do kraja bilo tempa i prilika na obe strane.

Video: OFK Beograd rešava derbi protiv Zemuna u svoju korist

Pohvale zaslužuju i jedni i drugi za borbu, želju i nadasve poštenu igru, i prema sebi i prema rivalu, naravno i prema navijačima koji su na kraju pokličima nagradili oba tima za sve što su prikazali.

OFK Beograd ostaje lider beogradske grupe Srpske lige, naredno kolo čeka sa 22 boda, dok Zemun sad zaostaje sedam poena za "Romantičarima".

(Telegraf.rs)