Olimpijakos besan na sudiju koji je privođen sa Tijanom Ajfon u aferi "Kristal"

Šampion Grčke igrao 0:0 protiv Panatinaikosa, a na tapetu je Slovenac Vinčić

Foto: AP/Tanjug/Instagram

Slovenački sudija Slavko Vinčić našao se na udaru Olimpijakosa, nakon što je u nedelju delio pravdu na velikom grčkom derbiju protiv Panatinaikosa!

Oli i Pao su odigrali meč bez golova, a trener aktuelnog šampiona Pedro Martins ističe da je Vinčić u ovom slučaju favorizovao goste.

- Bilo je više prekida, nego aktivnog igranja. Očigledno je sudija dobro pripremio taktiku kakod a favorizuje igrače Panatinaikosa. Dozvolio je agresiju, pokazivao je kartone sa zakašnjenjem i bio je veoma spor. Prekidao je ritam i produžio je meč za samo tri minuta - rekao je Martins.

Vinčić je, inače, tpostao najbolji slovenački sudija posle odlaska Damira Skomine u penziju i jedan je od onih stranaca koji sude utakmice visokog rizika u Grčkoj. Inače, javnosti je ostao u sećanju zbog privođenja u maju 2020. godine u Republici Srpskoj.

Podsetimo, Vinčić je priveden na jednom ranču nedaleko od Bijeljine, u akciji "Kristal", kada je privedeno 36 lica kod kojih je pronađena veća količina narkotika i oružja. Među njima je bila i  starleta Tijana Ajfon sa drugaricama, a mediji su isticali da je u pitanju bila i prostitucija.

Vinčić je tom prilikom rekao:

- Posle sastanka sa poslovnim partnerima pozvani smo na jedan ranč da proslavimo, i odazvali smo se pozivu. Bilo je četrdesetak ljudi, skoro nikog od njih nisam poznavao. Posle policijske racije odvedeni smo na informativni razgovor, gde sam objasnio da uopšte ne znam te ljude, i nakon toga su me pustili tako da sam mogao da se vratim kući u Sloveniju.

(Telegraf.rs)