Šta uradi čoveče? Zaboravio da ima žuti karton, skinuo majicu zbog gola i zaradio isključenje u 45. minutu

Bizarna situacija u gradskom derbiju Stokholma između AIK-a i Jurgordena

Foto: Twitter / Discovery+ / Printscreen

Ume nekad emocija da ponese fudbalere, naročito kada igraju protiv jednog od najvećih rivala u ligi. Ali, nikada zbog toga ne bi smeli da ispaštaju ostali saigrači. To je osetio Nikolas Stefaneli u velikom derbiju švedskog Alsvenskana između AIK-a i Jurgordena koji je odlučivao o novom lideru na tabeli.

To će, barem za sada ostati ekipa Jurgordena iako je poražena od AIK-a golom već pomenutog Stefanelija, ali je ono što se dešavalo odmah posle tog pogotka za rubriku verovali ili ne.

Fudbaler AIK-a je naime već ranije, u 28. minutu upisan u beležnicu sudije Glena Niberga zbog prekršaja, a odmah nakon proslave gola skinuo je majicu u znak proslave. Igrači su ga vukli, vikali su mu da to ne radi, ali nije vredelo...

Sudija je sve uredno video, a kada je Stefaneli završio svoj performans dodelio mu je isključenje. Uhvatili su se njegovi saigrači za glavu, ali su imali sreću da je i Jurgorden još u 11. minutu ostao sa igračem manje, pošto je crveni karton dobio Rasmus Šiler.

Stefanelijevi saigrači ipak su uspeli da sačuvaju svoju mrežu do kraja utakmice i da upišu ogromnu pobedu u borbi za titulu. Stanje na tabeli je takvo da AIK i Jurgorden sada imaju po 44 boda, a Malme ih prati na trećem mestu sa 41 bodom. Blizu su i Norćeping i Elfsborg sa 39 bodova, odnosno Kalmar koji iznenađujuće ima 37 bodova.

Video: Crveno-beli su uspeli da savladaju Metalac u specifičnoj utakmici sa 3:1

(Telegraf.rs)